Maatschappelijke stage Macedonie

Maatschappelijke stage Macedonie | Geld inzamelen
 
 
Van het Wolfert tweetalig

Hallo lieve vrienden en familie,

Wij zijn leerlingen van Wolfert tweetalig en zitten in havo 4 en vwo 5, en gaat dit jaar voor onze maatschappelijke stage naar Macedonië. Het doel van de maatschappelijke stage en de visie van Wolfert is dat jongeren een actieve bijdrage aan de samenleving leveren d.m.v. vrijwilligersactiviteiten en tevens werken aan de ontwikkeling van goed burgerschap en hun eigen competenties.

De maatschappelijke stage wordt uitgevoerd voor of binnen een vrijwilligersorganisatie, een professionele non-profitorganisatie of bij een maatschappelijke activiteit van burgers. Wij werken dit jaar met stichting Out of Area die zich in zet voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Door het opknappen van scholen, kinderdagverblijven, jeugdhonken, ziekenhuizen en instellingen en het aanbieden van allerlei activiteiten helpen wij de mensen aldaar weer een stuk vooruit.
Stichting Out of Area creëert indrukwekkende belevenissen waarbij leerlingen in een vreemde, inspirerende omgeving worden gebracht en letterlijk de handen uit hun mouwen gaan steken en hun kennis ter beschikking stellen.

De te verwachten werkzaamheden bestaan uit:
-Het klaslokaal: verwijderen van schimmels, schoonmaken, schilderen in vrolijke kleuren en voorzien van decoraties.
-Toiletruimtes: voorzien van nieuw tegelwerk en keramiek.
-Kachel: de ruimtes worden verwarmd door oude houtkachels.
-Nieuwe ramen (dubbel glas).
-Het buitenterrein uitdagend maken als speelterrein voor de kinderen.

Voor deze werkzaam heden hebben wij natuurlijk een aardig spaarpotje nodig en daarvoor hebben wij uw hulp nodig!
Wij zouden graag willen vragen of jullie een kleine donatie (of een grote donatie) overhebben voor de werkzaam heden, voor de mensen daar en het renoveren van bijvoorbeeld klaslokalen.
Het geld gaat natuurlijk alleen naar de werkzaamheden en voor de kosten van de vlucht en van het verblijf worden gedekt door de school en ons zelf.

Bij voorbaat dank.

(Op de pagina staan ook nog ee paar foto's van de leerlingen van vorig jaar)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 300,00
Doel: € 500,00
60%

Deze actie is gesloten.