Help ons de weide van boer Jos te redden

Help ons de weide van boer Jos te redden | Geld inzamelen
 
 

We wensen met onze vereniging een weide die in 1783 al op de kaarten stond, vrij te kopen. Als we dat niet doen dan vrezen we dat de weide zeer snel zal worden verkaveld. We dromen ervan dat dit een idylisch plekje mag worden waar iedereen van kan genieten. Het Stadsbestuur liet al weten dat als dit plan lukt, ze niet verder zullen onteigenen.  

Dus als we in dit plan slagen, dan beloven we jullie dat we jullie allemaal trots zullen maken op deze plek. De weide krijgt voor een deel parkfunctie, met een pad dat beide kanten van het dorp verbindt, een plaats om te picknicken, een leemoven die iedereen kan gebruiken, een appelboomgaard, een plekje om te logeren... Een stukje groen die we graag met jullie delen. Dan bouwen we voor jullie mee aan een dorp dat future-proof is en waar het aangenaam vertoeven zal zijn.

Onze weide ligt in Reningelst, een deelgemeente van Poperinge (België). Je kunt het nieuws en updates over de weide van boer Jos volgen op onze Facebookpagina. Maak van de weide van boer Jos een plek voor iedereen! Steun onze VZW en help het mooie Reningelst zijn natuur behouden!

 

Marjolein Six
30-09-2021

Voilà, onze vzw bestaat officieel. We kozen voor De Weij als naam. West-Vlaamse klanken waren wat moeilijk te verwerken en we willen natuurlijk dat de naam uitspreekbaar blijft voor iedereen 😄!


Marjolein Six
12-08-2021

Onze pop-up camping is open! Meer informatie vind je op Pop-up Camping De Weij | Facebook


Marjolein Six
31-07-2021

Ahja, jullie hebben de naam van de vzw nog te goed: we gaan voor De Weij en zijn bezig met de oprichting.🙂


Marjolein Six
23-07-2021

Marjolein Six
17-07-2021

We beslissen komende dinsdag over een naam voor onze vzw en dan wordt hij opgestart! Volgende week wordt ook druk want we hebben een aantal activiteiten gepland ten voordele van de weide. Allemaal wel een beetje spannend en hopelijk hebben we mooi weer!


Marjolein Six
17-06-2021

Vanavond spelen de Rode Duivels maar wij zullen de match skippen. We zitten voor de eerste keer met een groepje sympathisanten samen om te kijken welke acties we de komende weken allemaal willen concretiseren. Alle ideeën zijn steeds welkom!


Marjolein Six
13-06-2021

Om jullie terug even te bedanken voor jullie steun hebben we even wat ochtendlijke geluiden uit de weide voor jullie opgenomen, deze morgen om 4u55 om precies te zijn. Je kunt het record hier beluisteren: Ochtendmuziek uit de weide. Geniet ervan!


Marjolein Six
11-06-2021

Dag allemaal, vandaag kregen we de nodige persbelangstelling. Oké, boer Jos staat niet graag in de belangstelling maar het is voor de weide en dan doen we een effort 🙂. Het eerste artikel werd ondertussen gepubliceerd: https://www.hln.be/poperinge/red-onze-weide-van-projectontwikkelaars-boer-jos-60-start-crowdfunding-en-wil-park-aanleggen~a680de99/. 

Gisteren hadden we ook onze afspraak met CERA om te bepalen welk statuut we zullen aannemen. We zijn daar nog niet helemaal uit. We laten jullie zeker nog weten wat het wordt! 


Marjolein Six
08-06-2021

Amai, wat leuk dat jullie mee geloven in onze droom! Héél héél erg bedankt. We zijn er nog lang niet, maar we voelen dat jullie mee met ons ervoor willen gaan en dat doet ons echt deugd. Ondertussen denken we nog na over acties die de inkomsten wat kunnen boosten. Het belooft een leuke drukke zomer te worden! 🐄 🌳


111 donaties
€ 10.552,00
Doel: € 620.000,00
1%

Deze actie is gesloten.