Maak 500 RED's mogelijk

Maak 500 RED's mogelijk | Geld inzamelen
 
 
RED is een fotoproject voor mensen met rood haar en sproeten.

Jouw donatie maakt het mogelijk om 500 portretten te kunnen maken voor deze serie. De deelnemers betalen niets om op de foto te komen.

“In de Romeinse tijd waren roodharige slaven duurder in de verkoop dan slaven met andere haarkleuren. De Romeinen hadden roodharigen hoog in hun vaandel staan: rood haar stond symbool voor kracht en uithoudingsvermogen. Daarom werd het haar van gevangenen vaak rood geverfd.”

Zomaar een zinnetje uit een artikel over 11 feiten over roodharigen. Het geeft aan dat het iets bijzonders is. Niet voor niets is er jaarlijks in Breda een roodharigendag waar duizenden mensen met rood haar op af komen. Niets roept zoveel tegenstellingen op als deze prominente haarkleur. Je wordt er mee gepest of juist om bewonderd.

Ik zet ze op een voetstuk met een serie krachtige portretten. Ze kijken je recht aan en zijn trots op hun rode haar en hun sproeten. Met een knipoog in de nabewerking naar de sproeten. Omdat ik het mooi vind. Lang leve de roodharigen met sproeten!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

35 donaties
€ 590,00

Deze actie is gesloten.