Lucht Doneren

Lucht Doneren | Geld inzamelen
 
 
Donatie ivm terugvordering van huur en zorgtoeslag die niet op te brengen is

Een goede vriendin van mij die, na jaren een vaste baan gehad heeft is met ernstige polsklachten in de bijstand beland. Deze ernstige polsklachten bleken na onderzoek fibromyalgie te zijn met diversen andere klachten ten gevolg.
Om uit de uitkering te komen heeft ze haar laatste geld besteed aan een opleiding tot rij-instructeur en hiervoor het diploma behaald in 2012. Ze is daarna als rij-instructeur als franchisenemer gaan werken. Ze deed dit met behoudt van een BBZ uitkering (BBZ = bijzondere bijstand zelfstandigen).
Vanuit de BBZ krijg je 3 jaar de tijd om je bedrijf op te bouwen.
 
Via de franchisegever betaalde ze voor de website en de contacten en zo kwam ze aan haar leerlingen.
Helaas ging deze franchisegever failliet en kreeg ze geen leerlingen meer via deze constructie. Ze is daarna verder gegaan met haar eigen autorijschool. 
Door de enorme concurrentie op de markt heeft ze haar hoofd bijna niet boven water kunnen houden, is uiteindelijk gestopt voordat ze failliet zou gaan en de leerlingen, die vooruit betaald hadden, hun geld kwijt zouden zijn. Die hebben netjes hun geld teruggekregen.
 
Uiteindelijk dus weer uitkering ontvangen. Tussendoor wat uitzend werkzaamheden verricht.
Daarna weer een vaste baan gekregen bij een rijschool en is al weer 2 jaar in dienst.
 
Toen bleek het verhaal van de eigen rijschool nog niet klaar, want er lag ineens een blauwe brief op de mat dat er nog ongeveer 4000 euro betaald moest worden ivm terugvordering huur en zorgtoeslag. Ze passen een bepaalde berekening toe dat als ook je niet veel verdiend hebt, ze is niet voor niets gestopt met haar eigen rijschool, dat je enorm veel geld moet terug betalen.
Vele telefoontjes later bleef het bedrag staan. Gelukkig heeft de gemeente een groot gedeelte van het bedrag betaald en blijft er nu rond de 1700 open staan. 
Dit is met haar huidige inkomen niet op te brengen.
Kijk als je heel lang een laag salaris hebt gehad en daarna ook nog bijstand hebt gehad krijg je uit allerlei potjes toeslag waardoor je toch nog redelijk rond kan komen. Maar een vetpot is dit niet.
Ga je dan aan t werk met een salaris wat iets boven die norm zit dan verlies je als die toeslagen en heb je ineens veel meer kosten en heb je het nog steeds niet breed.
 
Daarom kom ik bij jullie. Als nou iedereen een stukje kan bijdragen, kunnen we het Tatjana wat meer lucht geven.
Het hele bedrag zou natuurlijk geweldig zijn, maar met een gedeelte geven we haar ook al wat lucht.
Per donatie wordt er 85 cent ingehouden voor de website, dus vandaar ik het bedrag iets hoger heb gemaakt.
 
Alvast heel erg bedankt voor het lezen van dit bericht.
En wil je het bericht voor haar delen, dat zou geweldig zijn.
 
Groetjes van BiancaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 140,00
Doel: € 2.000,00
7%

Deze actie is gesloten.