Lotte voor Lombok

Lotte voor Lombok | Geld inzamelen
 
 
Een gezonde mond voor elk kind in Lombok

Het is niet voor elk kind vanzelfsprekend om de zorg te krijgen die zij nodig hebben. In Nederland is de zorgsector voor kinderen goed geregeld, maar dit geldt niet voor alle landen in de wereld. Er zijn veel ontwikkelingslanden in de wereld, en eentje ervan is Indonesië. Met name het eiland Lombok is een stuk armer dan de rest van het land en moet de gemiddelde inwoner met weinig zien te overleven. Als de voorzieningen er al zijn, is de zorg die ze nodig hebben voor veel mensen niet te betalen. Dit geldt ook voor tandheelkundige zorg.

Ik ben Lotte en zit nu in het een na laatste jaar van mijn studie mondzorgkunde. Ik voel mij zeer verantwoordelijk om mijn tandheelkundige kennis en kunde over te brengen aan mensen die deze kennis en zorg nodig hebben. In 2014 ben ik om die reden naar Nepal afgereisd om kinderen te kunnen helpen aan een gezonde mond. In een team hebben we hier in twee weken meer dan 1300 kinderen kunnen helpen. Dit geeft een fantastisch gevoel en maakt kenbaar dat deze projecten echt nodig zijn. Daarom zal ik eind september 2018 samen met een tandheelkundig team van DDFI (dental development foundation Indonesia) naar Lombok afreizen. Met dit team zal ik lagere scholen en een opvanghuis voor straatkinderen bezoeken waarbij alle kinderen door ons gecontroleerd worden en zo nodig tandheelkundig behandeld worden. We worden hierbij ondersteund door locale tandartsen en verpleegsters die van onze handelingen kunnen leren. Zo zorgen we ervoor dat de kennis over het tandenpoetsen groeit, om gaatjes en pijn te voorkomen.

Elk kind heeft recht op zorg! Als kind heb je niet de keus om op te groeien op een plek waar deze middelen aanwezig zijn. Laten wij met z’n allen ervoor zorgen dat wij vanuit Nederland een steentje bij kunnen dragen aan de mondzorg op Lombok.

Met uw donatie kan ik de reis ondernemen om deze kinderen te helpen. Daarnaast kan ik de nodige attributen meenemen, om de optimale zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben. Met een kleine bijdrage kunnen we samen de toekomst van deze kinderen verbeteren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 670,00
Doel: € 2.300,00
29%

Deze actie is gesloten.