Lotte naar Afrika!

Lotte naar Afrika! | Geld inzamelen
 
 
In september 2020 ga ik met school voor het goede doel naar Afrika Tanzania en Kenia

Mijn naam is Lotte Becker, 16 jaar, zit in havo 4 op Mavo Muurhuizen in Amersfoort. Ieder jaar gaat een groep leeerlingen van havo 5 en mavo 4 naar Afrika voor stichting Sengerema. Dit is een stichting voor jonge afrikaanse mensen die een bedrijfje willen opstarten en daar helaas geen geld voor hebben. De stichting helpt ze met hoe ze een bedrijfje moeten opstarten en de (toekomstige) ondernemers kunnen hiervoor een lening krijgen. We gaan als groep met Fairaway dit is een organisatie die reizen voor jongeren organiseert. De groep bestaat uit 12 leerlingen en 2 docenten. Om met deze reis mee te kunnen gaan moest ik solliciteren, ik heb een brief geschreven in het engels en ben uitgekozen voor een sollicitatie gesprek. In dit gesprek moest ik uitleggen waarom ik mee zou willen en waarom ze mij moeten kiezen. 

De reis duurt 12 dagen, Gedurende deze 12 dagen gaan we van alles doen. Zoals: de bevolking leren kennen, les geven op scholen, ziekenhuizen bezoeken, sloppenwijken bezoeken en vooral de mensen daar helpen waar dat kan. Tijdens deze reis slapen we in tweetallen bij gastgezinnen. Op deze manier leer je al goed de bevolking kennen. 

Om deze reis te kunnen maken moet je geld ophalen voor de reis en voor de stichting (€ 1.400,-). Dit doen we door acties zoals: etentjes organiseren, bingo bij bejaardentehuis organiseren met een vriendin, spullen verkopen en met school nog allerlei acties.  Zo moet ik bijvoorbeeld een goede doelen dag organiseren en een presentatie geven aan de ouders van de leerlingen die meegaan op reis. Van het geld dat ik zelf ophaal gaat 75% naar mijn reis en  25% naar stichting Sengerema.

Om mee te mogen gaan op deze bijzondere reis kan ik alle hulp gebruiken. Alvast heel erg bedankt. 

Groetjes,

Lotte 

( Op onderstaand filmpje kan je een indruk krijgen wat ik ga doen)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

38 donaties
€ 1.045,00
Doel: € 1.400,00
74%