Los Colombianos voor Colombia in tijden van Corona | Geld inzamelen
 
 

Los Colombianos voor Colombia in tijden van Corona

Los Colombianos helpt Colombia in tijden van Corona. Help jij ook mee? Doneer nu!

Beste lezer,

Allereerst stellen wij ons kort voor: Wij zijn John, Barbara en Rafael en vormen samen het bestuur van Los Colombianos. Wij zetten ons binnen een breed kader in om voor ( geadopteerde) Colombianen in Nederland, Colombia dichterbij te brengen. Hierbij valt te denken aan het organiseren van (sport- en culturele) activiteiten, geven van lezingen maar ook zoals nu, het organiseren van een doneer actie voor het goede doel.

In deze gekke tijd waarin het Corona Virus ons dagelijks leven in zijn grip heeft willen wij van Los Colombianos jullie meenemen naar de situatie door het Corona Virus in Colombia. Dagelijks bereiken ons, ook vanuit daar, de droevige en schrijnende berichten over mensen die door het virus, net als wij hier, hun inkomsten verliezen en hun dagelijkse werk niet meer kunnen uitvoeren. Voor velen van ons hier in Nederland een nare situatie, maar veelal kunnen wij gebruik maken van een (financieel) vangnet. Helaas kunnen de Colombianen daar niet allemaal op rekenen.

Neem nu de hoofdstad Bogota, wisten jullie dat daar de op twee na grootste Favela ter wereld is? In het zuiden van de hoofdstad, Bogota Sur, leven momenteel 2 miljoen mensen in grote onzekerheid. 2 MILJOEN MENSEN! die dagelijks een bedrag van hooguit 2 dollar te besteden hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Een onmogelijk bedrag om voor jezelf te kunnen zorgen, laat staan om er samen met je gezin van rond te kunnen komen. Mensen hangen rode zakdoeken uit hun ramen om de buitenwereld te laten zien dat ze hulp nodig hebben. En het trieste is, in deze arme wijken wapperen er duizenden rode zakdoeken in de stille wind, vragend om hulp. Ouderen, volwassenen, maar vooral ook jongeren en kinderen, hebben het meeste te lijden van deze situatie. Aan velen kun je, net zoals bij ons niet uitleggen wat de situatie precies betekend en hoe lang deze nog gaat duren.

Omdat de hierboven geschetste situatie ons erg aan het hart gaat, en wij als Los Colombianos in moeilijke tijden al vaker hebben laten zien dat wij anderen die een financiële bijdrage goed kunnen gebruiken willen en kunnen ondersteunen, hebben wij in deze tijd dat wij elkaar niet in het echt een hand mogen geven, samen met de Colombiaanse ambassadeur van stichting Creciendo Juntos, symbolisch de handen ineengeslagen om onze mede Colombianen in Colombia te helpen. En daarbij is JULLIE STEUN EN HULP ONMISBAAR!!!

Wat wij vragen is of jullie via deze pagina een (kleine donatie) willen achter laten. Ook al is het maar een paar euro . De mensen in Colombia hebben het hard nodig! Wij zorgen er dan voor dat het geld op een transparante en betrouwbare manier en in samenwerking met stichting Creciendo Juntos en hun ambassadeur in Colombia terecht komt op de plek van bestemming. En waar mogelijk zullen wij jullie d.m.v. foto’s op de hoogte houden van wat er met het bedrag wordt gedaan. In eerste instantie gaat het geld gebruikt worden om de arme gezinnen te voorzien van voedingsmiddelen als rijst, bonen, linzen kip etc. En vervolgens gaat er gekeken worden in welke voorzieningen nog meer ondersteund kan worden.

Los Colombianos helpt Colombia in tijden van Corona om zo een stukje van ons met iedereen daar te verbinden en hulp te bieden waar mogelijk.

Doen jullie ook mee??

Alvast heel erg bedankt, ook namens de ambassadeur van Creciendo Juntos en van ons!

John, Barbara en Rafael

Los Colombianos

www.loscolombianos.nl

creciendo-juntos.org

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

12 donaties
€ 260,00