Loranne helpt Afrika met zonne energie

Loranne helpt Afrika met zonne energie | Geld inzamelen
 
 
Help mee om armoede te bestrijden en onze planeet de beschermen met solar lampen.

Als beleggingsadviseur heb ik dagelijks te maken met geld. Geld dat veelal bestemd is voor gepensioneerden in Nederland. En hoewel er genoeg uitdagingen zijn in de pensioensector, verbleken deze problemen bij de moeilijkheden die de allerarmsten op deze wereld ondervinden. Ik heb nagedacht hoe ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de levens van deze mensen. Daarbij heb ik gezocht naar een project dat echte impact heeft.

Hierbij werd ik geïnspireerd door een tentoonstelling over de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties in het Museon in Den Haag. Een van de lessen van deze tentoonstelling is dat wereldwijde armoede het beste bestreden kan worden met zonne-energie. Vervolgens heb ik een stichting gevonden, SolarAid, die mensen in de armste landen in Afrika helpt met Solar Lights, lampen die werken op zonne-energie.

ik heb mezelf ten doel gesteld om in een jaar tijd 4.000 euro te doneren aan deze fantastische stichting. Deze donatie zal resulteren in meer dan 800 solar lights, waarmee meer dan 3500 mensen bereikt worden. Dit bespaart deze families 160.000 euro aan kerosine, kosten die ze nu kwijt zijn om kerosinelampjes te laten branden. Deze families kunnen dan ‘s avonds studeren en werken, wat ze meer toekomstkansen geeft. Bovendien bespaart deze donatie meer dan 900 ton aan CO2 uitstoot en beschermt het de mensen tegen de schadelijke stoffen die vrijkomen uit de kerosine lampjes.

Ik heb jullie hulp nodig om dit doel te realiseren. Ik wil je vragen om 50 euro te doneren via deze actiepagina en deze pagina te delen met je 3 beste vrienden. Hiermee heb ik niet alleen, maar ook jij geholpen om de wereld een beetje beter te maken! Een lager bedrag mag natuurlijk ook. Alle beetjes helpen. Om het goede voorbeeld te geven zal ik het komende jaar zelf elke maand 100 euro doneren.

Kijk voor meer informatie op SolarAid

Super bedankt alvast dat je me wil helpen om dit doel te realiseren!

Groetjes,

LoranneEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

70 donaties
€ 4.150,00
Doel: € 4.000,00
103%

Deze actie is gesloten.