Loopgroep03 rent van Den Helder naar Maastricht

Loopgroep03 rent van Den Helder naar Maastricht | Geld inzamelen
 
 
420 kilometer hardlopen voor het goede doel

De Den Helder Maastrichtloop is een spectaculaire estafetteloop waaraan de Haarlemse Loopgroep03 voor de zevende keer meedoet. Het begint in de vroege ochtend van 18 mei in Den Helder en eindigt zo’n 35 uur later op zondag 19 mei op de Maasboulevard in Maastricht.

Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor Villa ExpertCare. Villa ExpertCare biedt intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar. Deze kinderen kunnen bij Villa ExpertCare (tijdelijk) komen wonen of een aantal nachten per week komen logeren. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf. We lopen ook voor Kika , stichting Kinderen Kankervrij.

De estafette is zowel een sportieve als logistieke uitdaging. Achttien lopers en loopsters, verdeeld over twee teams wisselen elkaar af: elke loper rent tien minuten en wordt daarna afgewisseld. De lopers moeten regelmatig zelf ook meefietsen of navigeren.

Na een etappe (er zijn er 8 van elk ca. 53 km) is er rust voor het eerste team en staat het tweede team klaar om het stokje over te nemen. Intussen moet het eerste team zich verplaatsen om het stokje verderop weer over te nemen. De route voert langs het Noord-Hollandse duingebied, de Utrechtse Vecht en de Linge en gaat vervolgens door de Brabantse Peel en het Maasdal (met een paar pittige heuvels) richting Maastricht. Eenmaal bij de finish zijn er 45 eierkoeken en 16 broden op, hebben de lopers gemiddeld drie-en-een-half uur geslapen, 120 km gefietst, 30 kilometer gelopen en zal er weer menige traan gelaten worden!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
94 donaties
€ 2.233,00
Doel: € 5.000,00
44%

Deze actie is gesloten.