Lombok needs you

Lombok needs you | Geld inzamelen
 
 
Donaties gevraagd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Lombok

Onze namen zijn Hans en Reina Kuiper. Wij komen al sinds 2003 twee á drie keer per jaar op Lombok. Wij hebben ons hart ook verbonden aan Lombok, zijn schoonheid en de fantastische bewoners. Intussen onderhouden we al jaren 5 gezinnen, die een baan hebben in onze vakantievilla. Ook zij zijn getroffen omdat hun huizen zijn vernield.

Na een aantal zware bevingen en honderden naschokken zijn de mensen in de getroffen gebieden helemaal aan het eind van hun latijn. Er hoeft niet te worden verteld hoe groot de impact is bij deze mensen. Zelfs nu zijn er nog elke dag naschokken. Wanneer ben je er weer aan toe dat je je huis in durft te gaan, laat staan er durft te slapen. Tenminste als je nog een huis hebt.

In de zwaarst getroffen gebieden staat bijna niks meer overeind.

De regering is niet zo snel met het verlenen van de meest noodzakelijke hulp. Slechts in een aantal gebieden komt het op gang. De mensen hadden het op Lombok al niet zo breed. Maar heel veel mensen bezitten nu niets meer; lenen van de buren ? Maar die hebben ook niets meer.

Het is duidelijk dat deze mensen hulp nodig hebben. Veel hulp. Er is een schrijnend tekort aan drinkwater, voedsel, tenten/dekzeilen, medische hulp, …...…  

Gelukkig komt er hulp op gang, maar die komt niet naar elk dorp.  Momenteel na de ramp worden er woekerprijzen gevraagd voor goederen in de winkels. Een tent voor 20 personen kost nog net geen 300 euro om uit Bali te laten komen. Een dekzeil van 10 x 10 meter kost momenteel bijna 100 euro. Wie kan dat betalen?

Daarom dit berichtje, jullie voelen hem al aan komen. We zijn geld aan het inzamelen en zorgen dat dit direct uit eerste hand op de juiste plek komt.

Iedere euro is welkom, lieve familie, vrienden en bekenden.     HELPEN JULLIE MEE ??

Om hen die ons zo lief zijn weer op weg te helpen, een beginnetje te geven…. , zodat ze in ieder geval weer voldoende te eten en drinken hebben en hun kinderen kunnen aankleden en uiteindelijk weer een veilig dak boven hun hoofd kunnen gaan maken i.p.v. zeil gespannen aan bamboe stokken.

Over een paar weken begint het regenseizoen.

Lieve mensen………….. onze dank is groot,  maar hun dank voor uw donatie is nog veel groter.

Wij gaan in ieder geval begin oktober naar Lombok en willen er  twee maanden hulp bieden.

Het zou fantastisch zijn als wij met jullie donaties hulp ter plekke kunnen bieden via het netwerk dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Hulp aan de bewoners van Setangi, het dorp waar we een bijzondere band mee hebben. Aan de bewoners, het lokale schooltje, en ons personeel dat daar vandaan komt. Dit is zo’n dorp waar de eerste hulp niet naar toe gaat.

Wij kunnen met jullie donatie zorgen dat hier ook hulp op de juiste plek komt.

 

Voor een donatie gebruik je de DONEERKNOP  (via Ideal )

 Als u geld doneert, stuur even een bevestigingsberichtje naar sunsetvillainfo@gmail.com

 Heel erg bedankt !     Terima kasih banyak !

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
16 donaties
€ 880,00
Doel: € 10.000,00
8%

Deze actie is gesloten.