Lola de 5 sterren BSO kat | Geld inzamelen
 
 

Lola de 5 sterren BSO kat

Lola is de 5 sterren aanwaai kat van BSO Bouncer met een heel bijzonder verhaal

Hoi allemaal!

Ik wil me graag even aan jullie voorstellen; ik heet Lola en ben de aanwaai kat van BSO Bouncer

11 jaar geleden werd ik in Rotterdam geboren als Junior. Samen met mijn broertjes en zusjes woonde ik met mijn mensenmama in Rotterdam

Hoe ik daar weggegaan ben en uiteindelijk in Capelle aan den IJssel terecht gekomen ben, is niemand duidelijk, dat geheim bewaar ik voor mezelf. Maar inmiddels loop ik 10 jaar rond in Capelle. Ik had een mooi plekje gevonden in een hele grote tuin waar ik goed kon schuilen en ik kreeg van een lieve buurvrouw elke dag lekker te eten. Ook zorgde zij ervoor dat ik mijn anti-vlooiendruppels en ontworm kuurtje kreeg. 

Ongeveer 3 jaar geleden kwamen er ineens nieuwe mensen bij mij in de tuin wonen en ze namen een heleboel kinderen mee! In het begin vond ik dit een beetje eng, maar na een tijdje kwam ik erachter dat deze mensen heel erg lief waren en besloot ik om ze te bombarderen tot mijn nieuwe huis en mijn mensen. Je moet weten dat ik een 5 sterren zwerfkatje ben; ik krijg goed te eten, ze komen mij in het weekend speciaal te eten geven en ik mag hele dagen lekker warm binnen bij de verwarming liggen. Ik word geknuffeld, verwend met lekkere snoepjes en er wordt heel goed voor mij gezorgd - ik ben echt een bofkontje!


Helaas zagen mijn nieuwe mensen een tijdje geleden dat mijn buik dikker werd. Omdat ze toen nog dachten dat ik een meisje was, dachten ze eerst dat ik zwanger was. Ze gingen zich toch zorgen maken en namen me mee naar de dierenarts. Daar werd verteld dat ik een mannetje ben en dat er vocht in mijn buik zit. Nadat de dierenarts wat vocht had afgenomen, konden ze vaststellen dat ik gelukkig geen FIP heb. Maar wat het dan wel is?
Hier is aanvullend onderzoek voor nodig. Bij de dierenarts werd ook duidelijk dat ik een chip heb en zijn mijn nieuwe mensen in contact gekomen met mijn vorige baasje. Zij was heel blij om te horen dat het goed met me gaat en wil samen met mijn mensen ervoor zorgen dat ik geholpen kan worden.


Ik heb in ieder geval een echo nodig en we hopen dat ik daarna behandeld kan worden zodat ik nog lang met mijn mensen kan knuffelen en met de kinderen kan spelen. De echo krijgen ik en mijn mensen van een hele lieve mama van 2 kindjes bij de BSO

Er is nog wel geld nodig voor mijn eventuele behandeling daarna. Het vocht wat in mijn buik zit, zal toch weggehaald moeten worden en ik zal dus een buikoperatie moeten ondergaan. Waarschijnlijk zal ik daarna ook even in het dierenziekenhuis moeten blijven. Al met al zal dit veel geld gaan kosten.


Natuurlijk hopen mijn mensen en ik dat alles weer helemaal goed komt met mij, maar mocht blijken dat ik toch te erg ziek ben en dit avontuur niet zal overleven, heb ik in mijn testament gezet dat het geld wat overblijft naar Stichting Katimo mag... want ik weet hoe belangrijk het als zwerver is om ergens een veilige plek te hebben en ben heel blij dat ik het geluk had dit te vinden!


Helpen jullie mee om het bedrag wat nodig is voor mijn behandeling bij elkaar te krijgen? Mijn kinderen van de BSO willen dan, als dank, een leuk presentje voor jullie maken.


Hele dikke knuffel van mij, Lola de 5-sterren zwerver

Sharon Ravenna
16-12-2020

Lieve allemaal,

vandaag kwam er uit de echo helaas zeer slecht nieuws.

De echo wees uit op een kwaadaardige alvleesklier tumor. Om een beter beeld te krijgen, hebben ze een punctie genomen om te onderzoeken. Hier kwamen te weinig cellen uit om 100% zekerheid te geven

We kregen 2 opties; hem opnieuw meenemen en bij onze eigen dierenarts laten opereren om te bekijken wat ze tegen zou komen. Dit betekende nog een aantal uren, zo niet dagen dat hij rond moest lopen zoals hij was.
De andere optie was om hem in te laten slapen.. Gezien de overige omstandigheden, hebben we hiervoor gekozen. 

Hij was uitgedroogd, de buik was zodanig opgezwollen dat hij pijn had en veel ongemak. Hij kwam bij me op schoot liggen en hij verloor vocht uit de plek van de punctie. De geur die daaruit kwam, was absoluut niet goed. Zijn hartslag was veel te rustig voor een kat in een stress situatie en hem nog langer door de malle molen heen duwen, was niet eerlijk geweest.

Ondanks het verdriet, berusten we ons erin dat we de juiste keuze voor hem hebben gemaakt, ook hij was heel rustig en het leek hem goed zo 
Hij is bij mij op schoot heel rustig in slaap gevallen en vervolgens heel rustig heen gegaan

het geld wat gedoneerd is, hebben we vandaag gebruikt om de dierenkliniek kosten te kunnen betalen en we zullen zijn crematie ermee bekostigen.

Via deze weg willen wij iedereen die gedoneerd heeft, heel erg bedanken. Ook voor alle steun en lieve woorden zijn wij heel dankbaar. Wie graag een kleinigheidje wil ontvangen, kan een e-mail sturen naar sharon_ravenna@hotmail.com onder vermelding van 5* Lola
Na de lockdown zullen wij dan iets leuks door de kinderen laten maken en versturen.


Sharon Ravenna
11-12-2020

Wauw!
Binnen 1 dag is er al bijna €300,- voor mij bij elkaar verzameld! Ik ben daar echt een beetje van onder de indruk! Heel erg bedankt allemaal ♥️

Komende dinsdag gaan mijn mensen met mij naar de dierenkliniek voor de echo en dan gaan we van daaruit kijken hoe nu verder.. Best een beetje spannend hoor! Ik ben nog nooit in een dierenkliniek geweest

Willen jullie de doneer actie zoveel mogelijk delen met mensen die jullie kennen? Geniet van jullie weekend, dan doe ik dat ook!


60 donaties
€ 505,00
Doel: € 2.000,00
25%

Deze actie is gesloten.