Live 4 Love Lesvos Wedding Edition

Live 4 Love Lesvos Wedding Edition | Geld inzamelen
 
 
Wij doneren ons huwelijkscadeau aan vluchtelingen op Lesbos. Doe je mee?

(English version below)

Tien dagen na onze eerste kus in oktober 2016, vertrok Frank naar Lesbos om de handen uit de mouwen te steken op het vluchtelingenkamp Kara Tepe. Tijdens de dolverliefde Skypegesprekken met Marie ontstond al snel het ambitieuze plan om in februari samen te gaan, dit keer met een grotere groep en meer geld. Zo gedroomd, zo gedaan. Vlak nadat de ergste vrieskou het eiland had verlaten, vertrokken we met een groep van 20 vrijwilligers, onder wie HvA-studenten, collega’s en vrienden, opnieuw naar Lesbos. We zamelden onder de vlag ‘Live 4 Love Lesvos’ samen 30.000 euro in voor de vluchtelingenorganisatie Movement on the Ground. Op het vliegtuig terug, bedisselden we het vervolgplan: trouwen op Lesbos!

Op 28 oktober 2017, een flink jaar na onze ontmoeting, is het zover. Dan wisselen we ringen uit en zetten we de openingsdans in op Lesbos. In de nabijheid van zo’n veertig vrienden en familieleden en samen met lokale ondernemers, vrijwilligers en vluchtelingen willen we een huwelijksfeest organiseren met een internationaal en solidair karakter, een feest dat Lesbos en de permanente en tijdelijke bewoners van het eiland ten goede komt en de urgentie van het uitzichtloze mondiale vluchtelingenprobleem bij de gasten op bijzondere wijze op de kaart zet. Nog steeds komen er maandelijks honderden tot duizenden vluchtelingen aan, mensen die door de Turkije-deal nog veel minder toekomst hebben in Europa dan voordien.

We komen zelf niks tekort. Het kindje in Maries buik heeft ook vast alles wat hij nodig heeft als hij in januari 2018 ter wereld komt. Het is vooral de wereld die extra liefde en aandacht nodig heeft. Een wereld waarvoor wij onze ogen niet willen sluiten en die wij met ons trouwfeest op locatie een stukje mooier willen maken.

Helpen jullie mee? Het bruidscadeau dat we willen ontvangen, is een geldsom die we deze keer willen schenken aan de ngo ‘Home for a day’, een fantastisch initiatief van de lokale lekkerbekken Nikos en Katerina. Zij koken sinds 2015 voor vluchtelingen. Als je eet bij Home for a Day wordt van het geld ook een maaltijd voor een vluchteling bereid. Ze delen voedselpakketten uit in Moria en nodigen daarnaast elke avond een andere groep vluchtelingen uit om van een gratis maaltijd te genieten. Ook organiseren zij workshops en delen zij kleding uit. 

Of je nu gast bent op Lesbos, of een vriend die helaas verhinderd is om erbij te zijn, of een nobele onbekende en sympathisant… elke bijdrage is welkom en wordt doorgestort aan Home for a day.

Dank jullie wel,

Marie & Frank

--------------------------------------------------------------------------------------------

Live 4 Love Lesvos – the wedding edition, is another ambitious plan of Marie and Frank. These two souls who are very much in love with each other, will once again go to Lesvos to help the local inhabitants and the thousands of refugees stuck on the island. How? By organizing their wedding party on Lesvos on October 28th, in cooperation with refugees and the local ngo ‘Home for a day’ and you!

You?? Yes, you can help! By donating a sum of money that will go directly to Home for a Day. Our perfect marriage gift is a world where love, solidarity and empathy are guiding principles for ourselves, our unborn son and the future of this planet. So Live 4 Love and make a donation… <3

Picture made by Marloes van Doorn

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
137 donaties
€ 6.077,00
Doel: € 5.000,00
121%

Deze actie is gesloten.