Lisan naar Nederland

Lisan naar Nederland | Geld inzamelen
 
 
Lisan is ernstig ziek, haar enige overlevingskans is naar Nederland gevlogen te worden.

2 weken geleden is ons zusje Lisan (26) opgenomen op de IC afdeling van een ziekenhuis in Sofia, Bulgarije omdat ze – zo bleek later – een dubbele longontsteking had. Aangezien zij ook diabetes type 1 heeft, is ze extra kwetsbaar.

Na 9 dagen in slaap te zijn gehouden en diverse antibioticakuren verder is ze uiteindelijk ontwaakt uit haar coma. Er leek verbetering in haar situatie, maar na 2 dagen ging het weer bergafwaards met Lisan. De artsen in Bulgarije stonden voor een raadsel hoe zij de behandeling moesten voortzetten en gaven aan dat de opties in Bulgarije ophielden. De enige optie was omhaar naar Nederland te vervoeren waar betere behandelingen mogelijk zouden zijn. Ook de artsen in Bulgarije gaven aan dat dit haar de beste kansen zou geven.

Aangezien Lisan in Bulgarije woont en werkt en daar dus verzekerd is, worden de kosten van deze IC ambulancevlucht niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor de vlucht bedragen € 18.000,-... Omdat dit voor Lisan de enige overlevingskans is, heeft mama dit geld geleend zodat Lisan dit weekend kon worden overgevlogen en inmiddels op een IC in een Nederlands ziekenhuis ligt, waar ze verder wordt behandeld.

Omdat we graag willen helpen om die financiële zorg voor mama weg te nemen, vragen we om jullie hulp. Alle donaties zijn welkom! We hopen dat we dankzij jullie hulp deze zorg weg kunnen nemen, zodat we al onze aandacht en liefde op Lisan’s herstel kunnen richten.

 Liefs,

Linda en Iris

Linda en Iris
10-07-2019

Update 10-7-2019

Wij willen graag iedereen heel hartelijk bedanken voor het meeleven en alle donaties die we ontvangen hebben via de crowdfunding . Dankzij dit initiatief konden we al een groot gedeelte van het geleende geld terug betalen. Lisan is nog volop bezig met de revalidatie maar we hebben er het volste vertrouwen in dat ze helemaal herstelt. Nogmaals dankjewel voor iedereen!!


Linda en Iris
01-04-2019

Update, 31 maart

Lieve Allemaal,

Lisan ligt inmiddels 8 dagen in het ziekenhuis in Geldrop, dicht bij huis, nog wel steeds op de IC. Volgens de artsen heeft ze een aandoening opgelopen aangeduid als het ARD syndroom.  De artsen zijn optimistisch over haar herstel, maar het gaat langzaam en gepaard met ups en downs, mede door complicaties. Hart en nieren hebben een knauw gekregen. De ontstekingswaarden zijn nog te hoog, soms vlamt de koorts weer op. Dat soort dingen. Uiteraard is ze erg verzwakt. We moeten rekenen op een jaartje voor er sprake is van volledig herstel. Een goed teken is dat ze nu goed en graag eet.

Verpleging en verzorging in het Geldropse ziekenhuis zijn voortreffelijk, ook worden we uitgebreid op de hoogte gehouden van het verloop en de verwachtingen.

Graag willen we iedereen die heeft bijgedragen uit de grond van ons hart hartelijk bedanken. Wat een mooie actie !

Mieke, moeder van Lisan


250 donaties
€ 7.148,00
Doel: € 18.000,00
39%

Deze actie is gesloten.