Lies naar Lesbos met Because We Carry

Lies naar Lesbos met Because We Carry | Geld inzamelen
 
 
Een bijdrage om het leven van vluchtelingen op Lesbos wat hoop en kleur te geven!

Lieve mensen,

Een aantal weken geleden ben ik voor het eerst op Lesbos geweest om daar een steentje bij te dragen door middel van vrijwilligerswerk. Ik heb toen van dichtbij kunnen zien hoe de situatie voor vluchtelingen daar op dit moment is. Lesbos mag dan niet veel meer in het nieuws zijn, de situatie op dit mooie Griekse eiland, is nog steeds allesbehalve goed en helaas is er nog geen einde in zicht.

Ontzettend veel mensen, voornamelijk afkomstig uit Afghanistan, Syrië en Irak, zitten op dit moment “vast” in de vluchtelingenkampen op Lesbos en er komen nog steeds wekelijks boten aan.  Overvolle, onveilige boten met te veel mensen, in peperdure imitatie reddingsvesten, die deze oversteek met gevaar voor eigen leven maken. Een risicovolle oversteek vanuit wanhoop op zoek naar een beter bestaan, maar hoe goed is dat nieuwe bestaan nou eigenlijk? De oorlog en het geweld hebben deze mensen achter zich gelaten, maar hun leven als vluchteling is weinig menswaardig te noemen. Zonder persoonlijke bezittingen, levend in een tent of ISO-box met een toekomst die onzeker en uitzichtloos is.  

De mannen, vrouwen en kinderen die ik begin april heb mogen leren kennen, hebben voor altijd een plekje in mijn hart. Wat een lieve, open en gastvrije mensen. Ondanks de vreselijk traumatische ervaringen die zij voor altijd met zich mee zullen dragen, zijn ze zo dankbaar. Organisaties zoals Because We Carry (waar ik in juni mee ga) en Movement On The Ground (waar ik begin april mee was) zorgen er mede voor dat deze mensen zich veilig, menselijk en verbonden voelen.

Because We Carry wil met haar werk veiligheid en verbondenheid creëren. Naast het uitdelen van eten, tenten en droge kleren, probeert Because We Carry ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen d.m.v. verschillende projecten en activiteiten. Dit laatste klinkt misschien vaag en zweverig, maar ik heb het in april zelf mogen zien, doen en meemaken en geloof me; dit maakt een wereld van verschil!

Because We Carry voert veel activiteiten en projecten uit waar niet alleen mankracht maar ook geld voor nodig is. Daarom wil ik jullie graag vragen om een bijdrage om deze projecten te ondersteunen.  Ik zal er zelf in juni met een glimlach en veel liefde keihard voor gaan werken op Lesbos. Weet dat ik met jullie bijdrage een beetje hoop, perspectief, menselijkheid en liefde zal geven aan de vluchtelingen op Lesbos. Mocht je benieuwd zijn naar de projecten en activiteiten dan kan je op de website van Because We Carry een uitgebreid overzicht vinden. Mijn dank is enorm groot!

Heel veel liefs, dankjewel, shukraan, mamnoon en efcharisto!

LisetteEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
49 donaties
€ 1.475,00

Deze actie is gesloten.