Liefde voor Emelie

Liefde voor Emelie | Geld inzamelen
 
 

 

☀️DOEL VOOR EMELIE BEREIKT - REST VAN OPGEHAALDE BEDRAG GAAT NAAR VZW VOOR SLACHTOFFERS VAN SEKSUEEL GEWELD ☀️

Hoi,

Ik ben Gudrun, maar dat is nu even niet relevant. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over Emelie. Vandaag bijna 2 jaar geleden stond er een mooi, maar heel fragiel meisje op de opening van mijn gloednieuwe zaak. Ze wou haar boek speciaal door mij laten handtekenen en had speciaal alles geregeld om mij uit opname te mogen komen bezoeken. Mijn verhaal gaf haar hoop... Hoop, die op dat moment voor haar nog extreem moeilijk te vinden was.

In de twee daarop volgende jaren had ik vaak contact met Emelie. Ik probeerde haar telkens weer een beetje hoop en moed te geven op de moment dat ze die niet meer vond. Maar het is moeilijk, extreem moeilijk.

Emelie is 19 en slachtoffer van seksueel geweld. Een leven van een jong meisje dat nog een prachtige toekomst voor zich had, in één ruk weggenomen en ingeruild voor een lijdensweg van herbelevingen, nachtmerries en zelfhaat.

Het gaat niet goed met Emelie. Twee weken terug kreeg ik een bericht waarvan ik dagenlang niet goed was. Emelie heeft in Januari euthanasie aangevraagd omdat het leven voor haar op deze manier veel te moeilijk is. Elke dag is een strijd, elke dag is een gevecht en Emelie haar energie is op.

Het breekt mijn hart om het leven van zo'n prachtig meisje verwoest te zien worden door trauma. Ik voel me zo machteloos. Boos. Verdrietig.

Ik heb nog altijd heel veel hoop dat er voor haar wel een mooie toekomst is.

Ik besloot om Emelie een lichtpuntje in haar zware strijd te bezorgen door de mensen uit mijn traject haar een kaartje te laten sturen. Dat kan je trouwens nog steeds op het adres Leuvensesteenweg 517, 3070 kortenberg (t.a.v. Emelie M.).

Enkele dagen later kreeg ze na jarenlang enkel donker te zien eindelijk een lichtpuntje in haar behandeling: omwille van haar zware PTSS (Post traumatische stress stoornis) komt ze in aanmerking voor een hulphond, iets waar ze altijd al van droomt. 

Waarom een hulphond?:

"Een hulphond voor PTSS ook wel buddyhond of buddy hulphond genoemd, is niet alleen een grote vriend en onvoorwaardelijke steun op vier poten, maar helpt door middel van aangeleerde handelingen het leven van de cliënt dragelijker te maken. De PTSS hulphond is, in voor de cliënt stressvolle situaties, altijd stabiel en behulpzaam. In veel van deze situaties is het voor de cliënt met PTSS onmogelijk daar zelfstandig uit te komen.
De persoon met PTSS kan dan ook altijd vertrouwen op zijn of haar hulphond.

Een PTSS hulphond ondersteunt niet alleen in stressvolle situaties,
maar probeert deze ook zoveel mogelijk te voorkomen, door tijdig een melding te geven.
Situaties die voor de meeste mensen relatief onschuldig lijken, bijvoorbeeld het aanspreken op straat, of het aangeven van een verloren papiertje, kunnen voor iemand met PTSS het begin van een ondraaglijk moment zijn. Een PTSS hulphond leert tijdens zijn opleiding mensen die plotseling contact maken op afstand te houden en voorkomt daarmee vervelende situaties.

De PTSS hulphond signaleert toename van spanning bij de eigenaar met een Posttraumatische Stressstoornis. De hond ruikt verandering in lichaamsgeur, die gepaard gaan met de schommelingen van de stresshormonen welke voor stress en uiteindelijk tot een angstaanval of paniekaanval kunnen leiden."

Voor Emelie is dit een laatste poging om het leven weer draaglijk te maken, haar laatste hoop op een toekomst en hopelijk een lichtpuntje na een lange periode van enkel duisternis.

Alleen heeft dat lichtpuntje een serieus prijskaartje, wat het misschien onmogelijk maakt. De opleiding van zo'n hond kost namelijk 25.000 euro, en hier wordt niets van terugbetaald.

Maar misschien, als jullie allemaal enkele euro's geven en een beetje liefde, kunnen we er allemaal samen voor zorgen dat Emelie wel nog een toekomst heeft?

Alle kleine beetjes helpen, ik zal jullie voor altijd dankbaar zijn.

Veel liefs,
GudrunEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2197 donaties
€ 25.807,00
Doel: € 25.000,00
103%