Liederen over Geluk

Liederen over Geluk | Geld inzamelen
 
 

Beste lezer!

Ik wil je vragen om geld te doneren voor het project Zingen over Geluk! Wat voor project is dat en waarvoor vragen we je om te doneren?

Zingen over geluk, dat willen veel mensen. In de kerk van Jezus gebeurt dat! Er is zelfs ooit een apart boekje over geschreven, de Heidelbergse Catechismus. In sommige kerken raakt deze catechismus wat op de achtergrond, in andere kerken wordt er nog volop mee gewerkt. 

Maar, ook al raakt de HC op de achtergrond, bij veel christenen is het gedachtengoed van de HC bij hun DNA gaan horen. Daarom heb ik bij zondag 1 tot en met 52 liedteksten geschreven. Geen berijmingen, we communiceren als het ware met de inhoud van de catechismus: we stellen vragen, we stemmen in, we klagen. Zo kan de inhoud en hoe je je met die inhoud verhoudt onderdeel worden van de kerkdiensten. 

David de Jong, Adriaan Koops, Peter Sneep en Arjen Uitbeijerse hebben de melodieën geschreven en met elkaar zijn we enthousiast over het resultaat!

Nu willen we op een website (https://robertrothblog.wordpress.com/liederen-over-de-heidelbergse-catechismus/) bij de teksten de composities met opnames publiceren. Dat kost geld: € 2.500,--. Het betreft vooral reiskosten van zo'n 11 mensen en soms vergoedingen voor geschreven composities. In het filmpje op deze site krijg je een indruk van wat we doen en hoe we werken.

We willen in 2023 klaar zijn, want dan bestaat de Heidelsbergse Catechismus 460 jaar!

Geef je ook? We stellen je donatie zeer op prijs!

Alle goeds, Robert RothEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

70 donaties
€ 1.906,00
Doel: € 2.500,00
76%