Levensonderhoud 2 rusthuispaarden en 2 stallen

Levensonderhoud 2 rusthuispaarden en 2 stallen | Geld inzamelen
 
 
Geef 2 rusthuispaarden de kans nog langer van hun leven te kunnen genieten

Stal Yn it Span is een kleinschalig paardenbedrijf waarvan het paardenrusthuis de belangrijkste tak is. De paarden genieten hier van een fijne oude dag die voor sommig al op jonge leeftijd begint door ziekte of blessure.

Door omstandigheden van de eigenaar kunnen de kosten van 2 rusthuispaarden niet meer worden opgebracht en dreigt voor hen het zwartste scenario.
De paarden staan inmiddels ruim 2 jaar bij ons in het rusthuis en wij zijn zeer met het lot van deze paarden begaan.
Omdat wij kleinschalig zijn en met hart voor de paarden werken houden wij het stalgeld zo laag mogelijk, dit betekent echter dat wij zelf de onderhoudskosten van deze paarden niet kunnen opbrengen en ook de inkomsten van de beide stallen niet kunnen missen, daarom vragen wij uw hulp.

De paarden zijn Abel en Chardonnay
Abel is een ruin van 23 jaar die hoog in de dressuursport heeft gepresteerd; hij kampt met meerdere problemen zoals zomerexceem, overgevoelige huid, pollenallergie en hij is zo nu en dan onregelmatig. Abel draat bijna altijd een masker en een deken en krijgt aangepaste voeding waaronder Vitamine E en Anti-itch voer en een aangepast weidebeleid. Hiermee kunnen wij zijn problemen goed controleren.

Chardonnay is een dressuurpaard van slechts 10 jar oud die, toen hij bij ons kwam, er zeer slecht aan toe was door veel problemen waar toen nog geen diagnose voor was. Hij bleek EMND te hebben, een ziekte die alle problemen veroorzaakte.
Door aangepaste voeding, onbeperkt ruwvoer en veel krachtvoer, omdat bij de ziekte een versnelde suikerstofwisseling hoort en dagelijks een hoge dosering vitamine E is hij weer fit geworden.
Ook staat hij voor op beslag omdat hij aan beide voorvoeten last heeft van een losse wand.

Met de opbrengst van deze actie hopen wij het levensonderhoud van beide paarden langere tijd te kunnen bekostigen en indien mogelijk de bouw van 2 stallen.

www.paardenpensioninfo.nl

Betty van Zwol
01-07-2018

Met de paarden gaat het goed. Dankzij een aantal sponsoren die maandelijks een bedrag overmaken is 2/3 van de maandelijks onderhoudskosten nu gedekt.

voor de extra kosten zoals dierenarts, tandarts en vitamine E en de resterende onderhoudskosten zijn we nog steeds dringend extra geld nodig. Helpt u mee?

Daarnaast moeten er nog 2 boxen worden bijgebouwd; hiervoor inhebben we inmiddels offertes met als benodigd bedrag € 5000,- ( buitenboxen met betonnen vloer) . Help mee zodat de paarden een blijvend thuis hebben!


10 donaties
€ 470,00
Doel: € 15.000,00
3%

Deze actie is gesloten.