Let Nina dance for life

Let Nina dance for life | Geld inzamelen
 
 
Een aangepaste rolstoel om te dansen, als zieltherapie en ontspanning voor haar

Let Nina dance for life.

Ik start deze actie, omdat na alles wat deze vrouw al heeft overwonnen en nog steeds dagelijks moet overwinnen een wens heeft, die zij helaas niet kan realiseren.

 Drie jaar geleden ontmoette ik een Sloveense vrouw  die mij sterk fascineerde. Zij is levenslustig, hart verwarmend en staat zeer positief in het leven.  Zij straalt uit een krachtige vrouw te zijn, maar ik weet dat zij veel pijn heeft, dat functies niet meer normaal werken en dat zij voor een groot aantal zaken niet de kracht meer heeft in haar spieren. Achter deze levenslust zit  een  grootte smart, zij zit in een rolstoel. Gedurende de periode dat ik haar nu ken heeft zij altijd een wens gehad en dat  is dat zij een eigen rolstoel aan kan schaffen om mee te dansen. Want dat is een van de dingen, naast haar man, kind en hond waarvoor zij leeft.

Zij had, als laatste kans, haar hoop gericht op het Sloveense televisie programma  “Een droom gaat in vervulling”, maar helaas….

Zoals ze zelf zegt: Dansen is voor mij zielstherapie en ontspanning.

Zij danst inmiddels op hoog niveau, maar is niet in staat de top te bereiken omdat de rolstoel die zij  heeft niet  op haar danssituatie is afgestemd. Een nieuwe volledig aangepaste dans rolstoel  kan zij niet betalen ( zegge: 6.500,- euro).  De kans is zeer wel aanwezig dat de rolstoel in Nederland dient te worden vervaardigd, omdat de middelen in Slovenië nog niet optimaal zijn.

Zij zou ook graag een aantal huishoudelijke zaken willen aanschaffen ( zegge: 500,- euro) , maar die zijn in Slovenië peperduur.  Alles wat ze nu heeft is met behulp van vrienden in elkaar geknutseld. Het werkt,  maar is niet optimaal.

Ik stel u voor aan Nina Wabra Jakic:

Nina was een levenlustige jonge vrouw, die werkte in de journalistiek. Alles verliep op een prima,  totdat zij in 2010 een eenzijdig auto ongeluk  kreeg. Zij was er zeer slecht aan toe en de artsen gaven niet veel meer voor haar leven. Een bijkomende reden was,  dat er na het ongeluk ook nog kanker werd geconstateerd. Haar redding is geweest de liefde van een jonge hond, die, na 3 dagen in het ziekenhuis, aan haar op het ziekbed werd gegeven door een zuster. Deze hond, genaamd Lego, is  letterlijk haar reddingsboei geweest. Lego neemt tot op heden nog steeds een zeer belangrijke plaats in, in  haar leven. Niet alleen als maatje maar ook als hulp. Want kleine dingen die op de grond vallen worden door hem opgepikt en aangereikt. De naam Lego is doelbewust gekozen, omdat je met lego stukjes aan elkaar zet om iets te bouwen.  Bij Nina is dat ook zo gegaan, alleen heeft het bouwwerk vele hiaten.

In 2012, nadat ze kanker had overwonnen, is zij getrouwd met een Para Olympisch atleet , die ondanks zijn handicap haar op allerlei manieren ondersteund. Hij zit ook in een rolstoel. Tevens had zij  een kinderwens. Hoewel dit van veel kanten werd afgeraden, mensen in hun omgeving en artsen, heeft  zij het toch doorgezet en ondanks alle medische zaken die eraan vooraf gingen heeft zij in 2015 een gezonde zoon gekregen. Zij hebben hem Leo genoemd en beschouwen hem als een klein wonder.  Het meeste verdriet heeft zij echter over het feit dat zij niet zomaar even een wandeling met hem kan maken. Zij heeft vanwege de rolstoel altijd iemand nodig die bij haar in de buurt. Vooral haar ouders zijn  steun en toeverlaat.

In het dagelijkse leven werkt zij op het Ministerie van Binnenlandse zaken in Slovenië en werkt zij als woordvoerster bij de afdeling relations bij de Commissie voor preventie van corruptie. Daarnaast is zij Ambassadeur voor Wings for life. Stichting voor onderzoek ruggenmerg.

Ik hoop samen met u, dat we deze droom in vervulling kunnen laten gaan.

PS: storten mag ook rechtstreeks op rekening:  NL66TRIO0390328596 t.n.v Henk Wagemakers ondervermelding van Nina.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 7.000,00
0%

Deze actie is gesloten.