Let lesbos live

Let lesbos live | Geld inzamelen
 
 
Inzamelingsactie voor een betere leefomgeving in Lesbos.

 

WIE ZIJN WIJ?

Wij ( Isa Sitskoorn, Valerie van Odijk, Alexine Collot d'Escury, Willem Eisinga, David van Hagen en Maret Albert)  zijn een groep jonge, enthousiaste studenten van The New School in Amsterdam, die samen met Because We Carry een project zijn gestart om de leefomstandigheden van de families in Lesbos menselijker te maken.

 

Wat willen WIJ?

Het doel van ons project is om de inrichting van 290 ISO-boxen, die als opvang/woonaccommodatie op Lesbos zijn geplaatst door Because We Carry, aan te kleden. Om mee te beginnen door sets van 3 kussens per box in te zamelen en naar Lesbos te sturen.

290 x 3 kussen(tje)s

Hoe dan?

Door een (kleine) bijdrage van u kunnen wij al een stuk sneller stappen maken richting het realiseren van ons doel. De steun die voor u wellicht geen groot verlies is, maar voor ons en vooral de mensen daar enorme winst!

Wanneer?

NU!

     

de Situatie

Kunt u zich voorstellen om met uw gehele gezin in een koude, kille, ijzeren container van 3x6 te moeten leven, terwijl u geen idee heeft hoe uw toekomst en die van uw familie eruit komt te zien? Dat je hier moet leven, terwijl u net uw eigen (ingerichte) thuis noodgedwongen achter hebt moeten laten? Terwijl alle basisgewoonten die je je hele leven gewend bent geweest in een klap onder je weggetrokken zijn, en geluk en gewenning plaats hebben gemaakt voor angst en onzekerheid.

Dit is as we speak de situatie in Lesbos, waar talloze gezinnen nog steeds moeten dealen met dit feit. Zij hebben het gevoel van ‘geen thuis meer’ gedwongen te accepteren. Hier willen wij in zoverre mogelijk iets aan doen. Wij zijn een groep jonge en enthousiaste studenten uit Amsterdam die in samenwerking met Because We Carry ( http://becausewecarry.org/ons-werk/ )een project zijn gestart. Een project om deze gezinnen het iets aangenamer te maken in hun tijden van wanhoop, en een wat menselijkere situatie voor hen te creëren zoals wij dit gewend zijn.

 

Ons Project

Because We Carry heeft recentelijk 290 ISO-boxen, grote containers van 3x6, op Lesbos geplaatst als accommodatie voor de opvang van deze gevluchte families. Hierin zijn slechts stapelbedden, kleine vorm van verlichting, airco en een kleine verwarming aanwezig. Stelt u zich het even voor..

Wij willen met onze, en ook heel graag uw inzet actie ondernemen en iets doen om deze situatie iets menselijker te maken. Een huiselijker gevoel geven, en de ellende zoveel mogelijk verzachten. Dit is zeer haalbaar, maar wel met (een beetje) hulp van u.

Ons doel met betrekking tot het project waar wij aan zijn begonnen, is om deze ISO- boxen te voorzien van een ‘normale’ inrichting. Wij hebben actief contact met de mensen van BWC die zich als vrijwilliger inzetten op het eiland zelf, en zich bekommeren om de situatie van de mensen in nood. Wat nu prioriteit heeft betreft de inrichting zijn sets van 3 kussens/kussentjes per box.

 

uw inzet

Wij hopen dan ook ontzettend dat u/jullie zich ook gelegen voelen om ons hierbij te helpen, maar voornamelijk om indirect de families die dit zo hard nodig hebben te helpen. Wat wij vragen is of u een kleine financiele bijdrage kunt missen waarvan wij een aantal kussen zullen kopen en deze zo snel mogelijk naar Lesbos kunnen vervoeren. bent u bereid om door middel van donatie ons doel een stapje dichterbij te brengen Voor ons een kleine moeite of bijdrage, voor hun een wereld van verschil.

       

 Hopelijk kunt u zich vinden in de motieven van ons doel en sluit u zich bij ons aan in de slag om de leefomstandigheden voor de mensen op Lesbos te verbeteren. Als u vragen of ideeën heeft, meer wilt weten over ons en/of ons doel of de mogelijkheden omtrent samenwerking wilt bespreken kunt u ook altijd mailen naar: isasitskoorn@gmail.com

Wij horen graag van u en kijken uit naar uw reactie!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 20,00
Doel: € 1.000,00
2%

Deze actie is gesloten.