Lesbos hulp voor vluchtelingen

Lesbos hulp voor vluchtelingen | Geld inzamelen
 
 
Debby en Boye gaan vluchtelingenwerk doen in Lesbos

Op 11 juni vertrekken wij voor 2,5 week naar Lesbos voor de stichting Movement on the Ground om hulp te bieden aan vluchtelingen. Dit doen wij vanwege een speciale reden:

Het is september 2015 en wij reizen op dat moment door Kroatië voor onze vakantie. We rijden de ontspanning tegemoet en weten dat op de plaats van bestemming van alles goeds op ons staat te wachten: eten, drinken, een heerlijk zonnetje op de camping en een lekker windje om te kitesurfen. Werkelijk alles wat wij ons maar kunnen wensen.
Vlak voor de afrit hebben we uitzicht over de omgeving en midden op een veld zien we plots een hele grote groep mensen. Wij zijn ons er niet van bewust dat het een hele grote groep vluchtelingen is. Dit werd ons pas duidelijk toen het op het nieuws kwam eenmaal aangekomen op de camping.

Wat voor ons altijd een “ver van je bed show” was, kwam ineens ontzettend dichtbij! Dit gaf voor ons een raar gevoel. Het contrast van wij tweeën genietend van een glaasje wijn met nog geen 10 km verderop mensen op de vlucht. Mensen die op zoek zijn naar een beter leven, zonder ook maar iets te hebben.

In 2015 begon deze stroom van mensen en dit houdt tot op de dag van vandaag niet op. Momenteel zijn er 6000 vluchtelingen op Lesbos alleen al. Dat terwijl er maar plaats is voor 1500.
Sinds onze vakantie in Kroatië is er al lange tijd voorbij gegaan. Maar we blijven de heftige beelden op het nieuws zien. Dit raakt ons keer op keer.

Het is inmiddels 2018 en een vriend van ons komt op een avond langs. Hij verteld dat hij met zijn partner 3 maanden op Lesbos zal verblijven voor de organisatie Movement on the Ground. Ze gaan helpen met een nieuw campus starten om zo de druk wat te verlichten. Hij verteld over al het werk waar vrijwillige hulp voor nodig is. Wij raken beiden ontzettend enthousiast over hun verhaal en zijn trots op wat ze gaan doen. Nadenkend over hun plan, hebben wij besloten om ons ook in te zetten voor de vluchtelingen en te helpen met het campus opzetten en activiteiten doen!

Natuurlijk zullen wij los van onze tijd, ook eigen geld inleggen om dit te bekostigen. Maar wij kunnen dit niet alleen en hebben jullie hulp nodig! Wij willen 1000 euro ophalen om deze vrijwilligers activiteiten te kunnen doen. We zouden het fantastisch vinden als jullie een donatie doen, zodat we deze groep mensen die het zo hard nodig heeft te kunnen helpen.

Dank jullie wel alvast.

Debby & BoyeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

56 donaties
€ 1.332,00
Doel: € 1.000,00
133%