LAFFE BEROVING VAN DE 83 JARIGE BASTIAANTJE

LAFFE BEROVING VAN DE 83 JARIGE BASTIAANTJE | Geld inzamelen
 
 
Bastiaantje van Bockel 83 van al haar spaarcentjes beroofd

DEZE ACTIE IS AFGESLOTEN

De 83-jarige Bastiaantje van Bockel is vorige week in haar eigen woning in de Rivierenbuurt overvallen door iemand die zich voordeed als medewerker van de gemeente. De man zei dat er een gaslek in de straat was en wist een tas met waardevolle spullen en € 5.000,= van de vrouw mee te nemen.

Als initiatiefnemer en beheerder van de Facebookgroep Geheugen van de Rivierenbuurt was ik behoorlijk geschokt toen in las over de laffe beroving van de 83-jarige bedlegerige Bastiaantje van Bockel in haar woning in de Dintelstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt.  Naast de waardevolle spullen is zij ook beroofd van haar laatste spaargeld.
Lees het artikel op AT5 maar even en bekijk de video >>

Ik ben daarom deze actie gestart onder onze 5.000+ leden van de facebookgroep "Geheugen van de Rivierenbuurt", want ik ben van mening dat we deze dame als (oud)Rivierenbuurters niet in de steek mogen laten. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om haar leed te verzachten door een donatie te doen.
Ze krijgt haar dierbare spulletjes er niet mee terug, maar we kunnen haar leed misschien wat verzachten door haar (een beetje) schadeloos te stellen, zodat in ieder geval haar spaarpotje weer wat wordt aangevuld.

UPDATE 30 NOV 2020 - 18:00 UUR

De actie is afgesloten met het fantastische bedrag van € 6.980,=. We hebben Bastiaantje afgelopen vrijdag al laten weten dat ze in ieder geval al haar spaarcentjes terug krijgt. Nu blijkt dat het streefbedrag van € 5.000,= ruimschoots is overschreden kunnen ook haar onkosten betaald worden. Deze actie heeft maar weer bewezen dat er nog veel mensen zijn die het hart op de juiste plaats hebben.
Namens Bastiaantje . . . . HARTELIJK BEDANKT !!!    

UPDATE 27 NOV 2020 - 12:08 UUR

Zojuist hebben we de cheque namens alle donateurs mogen overhandigen aan Bastiaantje.  Ze reageerde zeer verrast en was blij toen ze te horen kreeg dat ze in ieder geval al haar spaancentjes weer terug zou krijgen.  Zie "Amsterdam Vandaag" op AT5 >>
Ze weet nu dat ze haar spaarcentjes terug heeft. Na 1 december, als de actie voorbij is, zorgen we dat Bastiaantje het totaal ingezamelde bedrag op haar rekening ontvangt. 

UPDATE 26 NOV 2020 - 14:26 UUR

A.s. vrijdag gaan we samen met AT5 in ieder geval eerst al haar verloren spaarcentjes namens jullie aan Bastiaantje teruggeven d.m.v. een symbolische cheque

UPDATE 25 NOV 2020 - 14:39 UUR

Inmiddels is er al € 5.000,= ingezameld en daarmee het streefbedrag van € 5.000,= behaald.
Maar stop nu niet met doneren. Alle extra gelden zijn welkom zodat Bastiaantje ook uit de onkosten komt die ze moet maken om haar persoonlijke documenten aan te vragen.
Stop dus NIET met doneren.

👍 In één woord geweldig !!! Bedankt Amsterdammers en anderen !!! 👍

Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

483 donaties
€ 6.980,00
Doel: € 5.000,00
139%

Deze actie is gesloten.