Laat vrouwe Justitia recht spreken

Laat vrouwe Justitia recht spreken | Geld inzamelen
 
 
Help mij een rechterlijke dwaling ongedaan te maken

Beste mensen,

laat ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Peter, 44 jaar oud.

In 2004 heb ik besloten naar Duitsland te verhuizen, en heb daar met veel plezier gewoond en gewerkt tot ik in 2017 door de vreemdelingendienst Duitsland ben uitgezet. Ja, U leest het goed, uitgezet!! 

Niet dat ik crimineel ben, integendeel, maar omdat ik vanwege de economische crisis aanspraak moest maken op een aanvullende uitkering naast de geringe inkomsten die ik op dat moment had als zelfstandige. Ondanks dat ik alle gevraagde documenten kon overleggen aan de vreemdelingendienst, stond er op een goede vrijdagmorgen 30! vrouw/man op mijn stoep om mij over de grens te zetten. Ik kreeg 20 minuten tijd om koffer, hond en rugzak te kunnen pakken, en heb slechts het nodige mee kunnen nemen. Zonder pardon ben ik over de grens gezet, en ben daar overgedragen aan de Marechaussee zodat de Duitse autoriteiten wisten dat ik in Nederland was en bovenal ook zou blijven. Immers zij dachten het gelijk aan hun zijde te hebben zonder rechterlijke uitspraak.

Daar sta je dan, op een vrijdagmiddag.. Met koffer en hond, mijzelf niet realiserende wat er gebeurd is.

Gelukkig heeft een vriend mij opgevangen en heb ik direct actie ondernomen om via een kort geding terugkeer af te dwingen. Dit verzoek werd afgewezen en ik ben in hoger beroep gegaan. De hogere rechtbank heeft dit verzoek gegrond verklaard, en de zaak terug verwezen naar een lagere rechtbank. Echter, deze rechtbank wees mijn aanvraag om gesubsidieerde rechtshulp af. Met het laatste geld wat ik had heeft een advocaat naar mijn zaak gekeken en heeft dus mijn laatste geld uit de zak geklopt. Een zware en dure domper die helaas niets heeft gebracht.

Terwijl ik inmiddels moeizaam woonruimte had gevonden, en weer wat inkomen had, heb ik de gemeente in Nederland verzocht de kosten voor rechtsbijstand over te nemen op basis van bijzondere bijstand -desnoods als lening-, maar dit werd afgewezen. Reden: de zaak speelt in Duitsland. Ook een aanvraag voor gesubsidieeerde rechtsbijstand via de raad voor de rechtsbijstand werd afgewezen, en de Duitse rechter die in mijn ogen bevooroordeeld is, wijst steeds mijn verzoek om gesubsidieerde rechtsbijstand af. Dat terwijl ik moet rondkomen van 900 euro per maand. Hoe moet ik een advocaat en proceskosten betalen terwijl mijn inkomen te veel is om van dood te gaan en te weinig is om van te kunnen leven?? 

Zonder advocaat kan ik niet verder, en daarom vraag ik U om Uw hulp! Het kan niet zo zijn dat ik tussen wal en schip val omdat iedereen naar elkaar wijst en ik niet verder kom om het mij aangedane onrecht ongedaan te maken. Vriendelijk vraag ik U dan ook om een donatie zodat in elk geval eerst -wederom- een advocaat naar mijn zaak kan kijken, en mij kan vertegenwoordigen. Het voorschot wat ik moet ophoesten ligt minimaal bij 1000 euro, en dan is het nog maar de vraag of dat genoeg is. Ik zal mijn advocaat nogmaals vragen om gesubsidieerde rechtsbijstand, maar zonder Uw hulp kom ik er niet, want zonder voorschot werkt geen enkele advcaat is mijn ervaring. Daarnaast is het de vraag OF ik gesubsidieerde rechtsbijstand krijg!!

Helpt U mij alstublieft! Elke euro is er een, en ik verzeker U, mocht ik de zaak winnen -en mijn kosten vergoed worden door gesubsidieerde rechtsbijstand- dan zal ik die opbrengst delen. De ene helft gaat naar de opvang van honden, de andere helft gaat naar de opvang van daklozen, waarvoor helaas bitter weinig geregeld is. 

Mag ik op uw steun rekenen? 

Dank U wel!

Peter

 

PS:Het zou meer dan welkom zijn als U deze actie ondersteunt. Dat kan via een gift zijn, maar ook delen op social media waardeer ik zeer!!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.

Deze actie is gesloten.