Laat Tessa in HET HUIS wonen ! ! !

Laat Tessa in HET HUIS wonen ! ! ! | Geld inzamelen
 
 
Tessa heeft ASS en is verstandelijk beperkt. Haar IQ is 38.

Tessa kan gaan wonen in een nog te bouwen huis te Leidschendam. Dit is een ouderinitiatief van een ouder echtpaar dat al jaren heeft geknokt om Stichting HetHuis op te zetten. Zij hebben zelf een dochter van 26 die daar ook gaat wonen. Eerder werd een locatie van Hethuis afgewezen. Nu is het toch bijna zover.

Wij weten nog maar kort, dat Tessa daar kan gaan wonen. In Hethuis komen 16 kinderen in 2 groepen van 8. Hier is veel aan vooraf gegaan. 

De zorg die gegeven wordt, komt uit een PGB ( persoonsgebonden budget) het deel wonen uit eigen middelen en een Wajong uitkering. Die krijgt Tessa wanneer ze 18 jaar is en in de jaren tussen haar 18e en 23e levensjaar zal dit ook niet toereikend zijn. Helaas steunt de overheid nog steeds geen ouderinitiatieven.  Echt te gek voor woorden.

En daarbij is er in het begin een eigen bijdrage nodig van € 7000 nodig om er te kunnen wonen. In de periode vanaf haar 18e en 23e levensjaar nog eens € 12.000. 

Onze Tessa kan bij Stichting HetHuis haar hele leven blijven wonen en werken. Het is kleinschalig wonen met 15 andere jong volwassenen in huiselijke sfeer. Het zal ongeveer in september 2019 klaar zijn en kan Tessa op haar 18e in haar eigen studio gaan wonen. Maar vooral kunnen wij weer normaal slapen zonder zorgen. Ze is dan op een plek, waar zij gelukkig zal zijn. Ook als wij er niet meer zijn. 

Iedereen wil toch het beste voor zijn kind!! 

Help onze Tessa in HET HUIS !!!

DUS LAAT TESSA WONEN ! ! 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
25 donaties
€ 1.170,00
Doel: € 10.000,00
11%

Deze actie is gesloten.