Laat Stitch de wereld blijven zien

Laat Stitch de wereld blijven zien | Geld inzamelen
 
 
Maximaal leven voor Stitch en Evita

Dit is puppy Stitch. Stitch is een Franse bulldog met een belangrijke taak: gezeldschap voor mijn nicht Evita.

Na lang nadenken heeft mijn nicht Evita besloten om een warm, liefdevol bolletje hond in huis te halen. Ze heeft enkele jaren geleden door een medische misser hersenletsel opgelopen met daarbij ernstige gevolg aandoeningen. Door haar hersenletsel en andere aandoeningen kan ze niet alles meer doen wat ze zou willen en is ze ook genoodzaakt een speciaal dieet te volgen. 'Gewoon' leven is er niet meer bij voor haar. Ze kan beperkt activiteiten ondernemen.

Om haar leven wat aangenamer te maken en te zorgen dat ze blijft bewegen, heeft ze Stitch geadopteerd. Stitch was de kleinste van het nest. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand behalve extra speciale bijvoeding om op gewicht te komen.

Nu, enkele weken later heeft Stitch cherry-eyes gekregen, en dat wordt steeds erger, en blijkt het ook dat Stitch doof is. Daar wil mijn nicht heel graag wat aan laten doen.

Cherry-eyes ontstaat door zwelling van de traanklier achter het derde ooglid. Door de zwelling wordt de traanklier opeens zichtbaar boven het derde ooglid. Door het uitpuilen van de traanklier wordt het slijmvlies continu blootgesteld aan uitdroging en vuil, waardoor er een ontsteking kan optreden en mogelijk blindheid. Een operatie kan hier bij helpen.

Om uit te zoeken wat de status is van de doofheid van Stitch, is door de diergeneeskundige kliniek in Zeist geadviseerd om een Bear test te doen. Daarna wil Evita samen met Stitch een training volgen speciaal voor dove honden. Dan kan ze Stitch een zo normaal mogelijk leven geven.

Om al deze onderzoeken, behandelingen en training te realiseren heeft Evita financiele hulp nodig. De totale behandeling en training komt ongeveer neer op een bedrag van € 2.500,-. 

  • Bear test
  • Cherry-eyes operatie met nazorg
  • Training dove honden 1 op 1 individuele lessen (10x)
  • Vervoerskosten diergeneeskundige kliniek (Zeist) en training 10 lessen (Bemmel)

We zouden het geweldig vinden als je Evita en haar hondje Stitch kan helpen. Alle bijdragen zijn welkom! Dan kunnen beide zo snel mogelijk verder.

Ps. door haar beperking heeft Evita mij gevraagd haar hiermee te helpen. Ik heb de actie dan ook namens haar en voor haar en Stitch georganiseerd.

Dank jullie wel alvast, Evita en Maudi

Maudi Bernadina
04-02-2020

Hai allemaal,

 

Goed nieuws: Stitch zijn ogen zijn geopereerd en het is allemaal goed gegaan :).

Nu moet hij wel 10 dagen rustig aan doen... nogal een opgave met een puppy!!

Dankjewel voor je bijdrage en dat je dit mogelijk hebt gemaakt.

We hopen op korte termijn voldoende donaties te hebben voor de training voor dove hondjes.

Dan hebben we een nog gelukkiger Stitch en baasje 11

Lieve groet, Evita en Maudi

 


23 donaties
€ 620,00