LAAT ONZE RAZIA LEVEN

LAAT ONZE RAZIA LEVEN | Geld inzamelen
 
 
Razia heeft de ziekte Thalassemie en is nu heel erg ziek help ons

 

 

Update!

Lieve mensen,

Ik wil jullie bedankten voor alle donaties. Daar naast wilde ik mededelen dat mijn lieve nichtje (zusje) is overleden op vrijdag 12 januari 2018. Dat geld is gebruikt voor haar begrafenis. Bid voor haar dat ze een mooie plek krijgt bij GOD. Nogmaals bedankt mensen.

 

Geef Razia haar leven terug en doneer.

Lieve mensen,

Ze wil zo graag  weer werken, een sociaal leven opbouwen en andere dingen doen met haar zoon van 15 jaar. Nu is ze afhankelijk van anderen en ligt met ondraaglijk veel pijn in het ziekenhuis.

Razia is een vrouw van 35 jaar die de ziekte Thalassemie heeft, ook wel de sikkelcel genoemd.  Deze ziekte heeft ze van jongs af aan en het ziekenhuis is haar tweede thuis geworden.  Zij moet om de 3 maanden voor een bloedtransfusie naar het ziekenhuis. Sinds een jaar is haar situatie zeer verslechterd en gaat zij steeds verder achteruit.

De artsen geven aan dat haar hart is vergroot, ze heeft voortdurend last van hartkloppingen en dit voelt erg beangstigend voor haar. Er zit vocht in haar longen en in haar buikholte. Haar lever is vergroot en door haar ziekte  worden er te weinig eiwitten aangemaakt. Daarnaast is er ook sprake van suikerziekte en galstenen. Dit alles is ontstaan in een periode van slechts 3 maanden.

De artsen in Suriname willen en kunnen haar niet helpen door een tekort aan medicatie en onvoldoende kennis over deze ziekte. Tevens dienen zij haar medicatie toe die al vervallen is. De familie van Razia heeft dit aangekaard en de reactie van de arts is: "Je gaat niet dood van medicatie die al vervallen is".  Momenteel wordt er geen enkele behandeling geboden, zelfs niet met betrekking tot de galstenen. Zij lijdt erg veel pijn.

Razia wil leven voor haar zoon. Haar zoon verkeert in voortdurende onzekerheid: ”Gaat mijn moeder het redden of niet?” Dit is de vraag die hij zichzelf en zijn omgeving stelt, maar niemand kan hem het antwoord geven. Deze onzekerheid heeft impact op zijn schoolgang en zijn functioneren. Van jongs af aan maakt hij mee dat zijn moeder naar het ziekenhuis gaat en dat zij altijd thuiskomt.  Mogelijk deze keer niet. Ook wij zijn bang om Razia kwijt te raken. Momenteel voelen wij ons zeer onmachtig en doen daarom een beroep op u.

Razia heeft mij verteld dat zij de pijn niet kan verdragen en overweegt om zichzelf iets aan te doen. Het enige wat haar tegenhoudt is haar zoon, die zij elke dag verdrietig ziet.

Ik heet Moornie en ben de nicht van Razia. Ik woon zelf in Nederland en ook ik heb deze ziekte, echter kan ik een kwalitatief goed leven leiden door de medische zorg hier. Ik ben onder behandeling van een internist, een cardioloog en een MDL arts. Ik heb mijn arts verteld over mijn nicht in Suriname en hij keek me raar aan en zei dat Razia al in ver stadium is en dat zij zo snel mogelijk  geholpen moet worden. Indien dit niet gebeurt kunnen we binnenkort een naar bericht verwachten.

We willen Razia niet kwijt en we denken echt dat door de medische zorg hier haar kans op leven vergroot kan worden. Indien haar iets overkomt, blijft haar zoon alleen achter en moet opgroeien zonder moeder.

Ik heb heel veel organisaties, fondsen, stichtingen en media benaderd voor hulp, echter kan niemand ons helpen. De familie hier wil Razia zo snel mogelijk naar Nederland halen voor onderzoek en behandeling, echter kunnen wij de hoge  medische kosten niet dragen.

Daarom vragen wij uw hulp in de vorm van een donatie. Elke euro zorgt ervoor dat we een stap dichter bij overleving voor Razia komen. Er is haast bij omdat Razia niet veel tijd meer heeft. Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat deze jonge vrouw  weer een draaglijk leven kan lijden en dat zij haar zoon kan zien opgroeien.

Op deze site kunt u direct doneren. Dit is mogelijk vanaf een bedrag van € 5,-. Echter alle euro’s tellen mee. Mocht u minder willen/kunnen doneren dan € 5,- dan kunt u uw gift direct overmaken op rekeningnummer NL83RABO0325476144 t.n.v. F.G. Asraf o.v.v. Help Razia.

 Voor diegenen die dit willen doen vanuit Suriname vragen wij hun gift over te maken op het VCB rekeningnummer 546 515 433 t.n.v. S. Nazir o.v.v. Help Razia.

Wij zijn dankbaar voor iedere donatie die u doet. Wij willen u vragen dit bericht zoveel mogelijk te delen via sociale media en anderen over Razia’s ziekte te vertellen.

 

 

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
26 donaties
€ 275,00
Doel: € 55.000,00
0%

Deze actie is gesloten.