Laat onze Lisanne weer leven

Laat onze Lisanne weer leven | Geld inzamelen
 
 
Geef Lisanne haar leven terug en doneer, een stamceltransplantatie kan haar beter maken

UPDATE

Het doel voor de behandeling is behaald! We zijn helemaal overdonderd en vreselijk dankbaar dat zoveel mensen Lisanne een nieuw leven gunnen. Hoe mooi zou het zijn als zij stappen vooruit gaat maken! Uiteraard zal er een zware periode aan komen. De periode van behandeling en daarna het herstel zal met pieken en dalen gaan, maar we geloven erin dat dit tot een beter leven voor Lisanne zal gaan leiden.

Ze zal na die periode haar leven weer moeten gaan opbouwen. Haar leven heeft zo lang stil gestaan. De periode van herstel kan lang duren.
Dit zal ook de nodige kosten met zich mee brengen. Het geld dat extra wordt gedoneerd zal ze hiervoor gaan gebruiken (medicijnen, supplementen, hulpmiddelen, therapie, ed). Ze zal geen euro uitgeven voor andere doeleinden dan alles wat aan haar ziekte gerelateerd is. Volg het aankomende behandeltraject van Lisanne via de Facebookpagina Laat onze Lisanne weer leven! :)

=============================================================

Lieve mensen,

Ze wil zo graag weer werken, een sociaal leven opbouwen en andere dingen doen die bij haar leeftijd horen. Nu is ze afhankelijk en ligt 95% van de tijd met ondraaglijk veel pijn in haar bed.

In Nederland is ze uitbehandeld.

Lisannne heeft de ziekte van Lyme en de afgelopen 12 jaar gaat ze steeds verder achteruit. Ze heeft de afgelopen drieënhalf jaar veel zware behandelingen ondergaan, zowel regulier als alternatief, maar deze hebben helaas niet geholpen. De 9 jaren voor de diagnose waren een grote zoektocht en in die tijd heeft Lisanne verschillende diagnoses gehad, oa de ziekte van Hashimoto (een te traag werkende schildklier), epilepsie, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie en vitamine b12 tekort. Al die jaren wisten we dat er meer aan de hand was en zagen we hoe ze steeds verder aftakelde.

Lisannne heeft na de HAVO geen vervolgopleiding kunnen doen. Ze was toen al erg moe, had veel pijn en last van wegrakingen, spasmen en epileptische aanvallen. Toch heeft ze nog een periode een aantal dagdelen op de administratie van een zorgbedrijf gewerkt. Dat vond ze zo fijn. Vanuit haar bed startte ze een blog, Lisanneleeft.nl, waardoor ze op de slechte dagen toch contact met de buitenwereld kon hebben. Op deze blog is ze erg open over haar ziekte en wat dat met haar leven doet. Er staan oa filmpjes op YouTube, waarin ze laat zien hoe haar dagen verlopen.
Jammer genoeg kan ze de laatste tijd niet veel meer aan haar blog werken. De goede momenten die ze eraan besteedde zijn steeds schaarser. Toch heeft ze nog steeds veel trouwe volgers.

Het is allemaal begonnen in 2005, nadat ze in Frankrijk was gebeten door een teek. Ze was dertien jaar en genoot intens van haar leven. Ineens kon ze niet meer naar school fietsen en de boekentas was zo zwaar. De huisarts zei dat ze last had van een virus en dat het vanzelf over zou gaan. Een paar maanden later bij de kinderarts werd er niets gevonden. Nog enige tijd later bij de neuroloog hebben we twee maal gevraagd of ze toch niet de ziekte van Lyme kon hebben, maar volgens hem was hier echt geen sprake van.
Inmiddels is de ziekte in het laatste stadium. Lisanne heeft neuroborrelia en ook de co-infectie bartonella. De bacteriën hebben zich verspreid door haar hele lichaam. Daardoor wordt haar immuunsysteem volledig aangetast, het maakt haar leven kapot.

In Duitsland bestaat een levensreddende behandeling met stamcellen, die niet door de verzekering wordt vergoed. Zonder deze behandeling zal Lisanne nog verder achteruit gaan en is de kans reëel dat ze komt te overlijden.
Ze is nu volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Douchen is als het lopen van een marathon, bij wegrakingen en aanvallen valt ze vaak lelijk op haar hoofd. Door erge prikkelgevoeligheid en uitputting kan ze niet deelnemen aan het sociale leven en voelt ze zich vaak eenzaam.
Regelmatig geeft ze aan niet meer te kunnen. Ze vraagt ons dan om hulp voor euthanasie. Dat breekt je hart, maar we begrijpen het wel. De situatie is zo uitzichtloos. Het is eigenlijk al bijzonder knap dat ze het op deze manier zo lang heeft vol gehouden.

De behandeling en het verblijf in de kliniek in Duitsland kosten ongeveer 35.000 euro. Dat is een enorm bedrag. Lisanne leeft al jaren van weinig geld en wij hebben inmiddels 10.000-den euro’s aan behandelingen, supplementen, medicijnen en hulpmiddelen voor haar uitgegeven. Deze actie is haar enige manier om beter te worden. Zij zal met alle kracht die ze nog in zich heeft de zware behandeling aangaan.

 

We willen je vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen.


Iedereen die haar een warm hart toedraagt alvast heel veel dank!

 
Jij kunt helpen Lisanne weer te laten genieten van het leven!

Volg de actie voor Lisanne via Facebook - we houden je op de hoogte. :)

 

Wil je RECHTSTREEKS doneren dan kan dat ook op rekeningnummer: NL30INGB0002808503
Ten name van: LS van der Vaart, met daarbij vermeld DONATIE

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2404 donaties
€ 39.192,00
Doel: € 35.000,00
111%

Deze actie is gesloten.