Laat Naomi uit Breukelen haar Canta kopen

Laat Naomi uit Breukelen haar Canta kopen | Geld inzamelen
 
 
Naomi moet invalidenwagentje inleveren Ik raak mijn zelfstandigheid kwijt

BREUKELEN - Naomi Vervaart uit Breukelen dreigt haar invalidenvoertuig waar ze al jaren in rijdt, kwijt te raken. Het UWV stelde het autootje altijd beschikbaar, maar Naomi woont volgens de uitkeringsinstantie te dicht bij haar werk en moet haar 'Canta' nu inleveren. Ze kan het autootje wel kopen voor een paar duizend euro, maar dat geld heeft ze niet.

"Ik snap het niet", zegt Naomi. "Ik heb jarenlang netjes aangegeven waar ik woon en werk. De afgelopen jaren is mijn situatie niet gewijzigd. Ik maak écht heel veel gebruik van mijn auto. Ik heb 'm gewoon nodig!"

VRIJHEID
Naomi gebruikt het 45 kilometerwagentje niet alleen om dagelijks naar haar werk te rijden. Ze gaat er ook mee naar vrienden of de fysiotherapeut. "Ik heb er zoveel plezier van. Het geeft me vrijheid en zelfstandigheid. Als mijn Canta er niet meer is, kom ik niet zo snel mijn huis meer uit."

BUSHALTE
De 27-jarige vrouw uit Breukelen maakt al jaren gebruik van het autootje. Eerst om naar haar studie te komen, daarna voor haar werk in Utrecht. Sinds twee jaar werkt ze bij de Nyenrode Universiteit, 2 km van haar huis.

Uitkeringsinstantie UWV vindt dat een te korte afstand en zegt dat Naomi zelf voor vervoer moet zorgen. Naomi: "De bushalte is nog best ver weg van mijn huis. Dus dan moet ik daar helemaal met mijn rolstoel heen. Dat is zwaar, geen optie dus."

BEZWAARPROCEDURE
Het UWV zegt op dit moment niet te kunnen reageren omdat Naomi inmiddels een bezwaarprocedure is gestart. Wel laat de uitkeringsinstantie weten: "UWV zorgt altijd voor een zorgvuldige afweging van de omstandigheden zoals de persoonlijke situatie, voorwaarden en regelingen die gelden bij de behandeling van de mogelijkheden van een hulpmiddel".

Het is nu duimen draaien voor Naomi. Wanneer het UWV haar Canta komt halen weet ze niet precies. Ze kan het autootje hoe dan ook niet missen: "Ik ben veel zelfstandig geworden door het gebruik van de Canta. Ik wil hem écht niet kwijt. Echt niet."

Bron: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1793905/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
26 donaties
€ 515,00
Doel: € 2.500,00
20%

Deze actie is gesloten.