Geld inzamelen | Laat mij blijven lopen
 
 

Laat mij blijven lopen

Geef mij mijn leven en gezondheid terug. Help mij van de lipoedeem af

Laat mij blijven lopen!

Geef mij mijn leven en gezondheid terug. Een liposuctie van mijn door lipoedeem aangetaste benen zou mij mijn levensvreugde weer terug geven en biedt mij de mogelijkheid om te blijven lopen en deel te blijven nemen aan de maatschappij.

Lieve allemaal,

Het laatste jaar heeft de lipoedeem hevig toegeslagen in mijn benen. Niet alleen zijn mijn benen in omvang toegenomen maar lopen en bewegen gaat elke dag een stukje moeilijker. Elke dag sta ik op met pijn en ga ik ermee naar bed. Elke dag probeer ik de dag door te komen maar word ik overvallen door vermoeidheid. Allemaal veroorzaakt door de erfelijke chronische ziekte lipoedeem.

Sinds 2015 heb ik de officiële diagnose lipoedeem. Voor deze diagnose heb ik heel wat artsen en diëtisten gezien die mijn benen altijd afdeden als een gewichtsprobleem en nooit hebben erkend dat de enorme groei in mijn benen werd veroorzaakt door de ziekte lipoedeem. Ik heb verschillende diëten gevolgd, vocht afdrijvende pillen geslikt, gesport en zo kan ik nog wel doorgaan met een eindeloze lijst. Helaas heeft dit nooit tot resultaat geleid met als gevolg dat mijn kwaliteit van leven nu aan het afnemen is en mijn bewegingsvrijheid enorm wordt beperkt door de aantasting van mijn benen. Jaren heb ik met een schuldgevoel rond gelopen en gedacht dat het mijn eigen schuld was.

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Het is een niet vaak voorkomende chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen. Minder vaak komt voor dat (ook) de armen zijn aangedaan. De verschijnselen komen overeen met die aan de benen. Deze vetcellen trekken ook vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan beide zijden.

Bij lipoedeem voelt de huid in de eerste jaren zacht aan, maar in de loop der tijd kunnen veranderingen in het onderhuidse vetweefsel optreden, vooral als er sprake is van overgewicht. 
De vetcellen bij lipoedeem zijn namelijk vergroot en ze kunnen een dubbele kern hebben. Deze vergrote vetcellen trekken vocht aan en houden dit vast. De huid wordt hierbij stugger en onregelmatiger, vooral als er sprake is van overgewicht. Als gevolg hiervan kan er zwelling ontstaan die wel door (lymf)oedeem wordt veroorzaakt.

Bron: NLnet

Het maakt mij verdrietig en onzeker om een lichaam te hebben waarin ik mij niet prettig voel, wat niet van mij voelt en waar ik steeds minder mee kan. Ik doe er alles aan om midden in het leven te blijven staan en zo te blijven functioneren in de maatschappij maar mijn vrijheid om dit te doen wordt steeds beperkter door de toename van de lipoedeem. Het werpt dagelijks een schaduw op mijn leven en voor een levensgenieter is dat een zware dobber. Mijn onzekerheid is enorm toegenomen en beperkt mij in het nemen van stappen. Zelfs op de foto gaan is inmiddels een crime.

Afgelopen december ben ik voor een second opinion naar het Centrum voor Lipoedeem in Beverwijk geweest en eindelijk kreeg ik daar de verlossende woorden dat ik wel geholpen kan worden aan mijn benen en zelfs heel goed. De oplossing is een liposuctie waarmee ik verlost kan worden van de vetophopingen in mijn benen. Helaas wordt deze operatie niet vergoed omdat lipoedeem tot op heden nog steeds niet wordt erkend als officiële ziekte en ziektekostenverzekeraars lipoedeem patiënten hierdoor in de kou laten staan.

Ik ben niet iemand die snel om hulp zal vragen maar ik ben op een punt gekomen dat ik uit mijn comfort zone moet treden omdat ik op deze manier verder wil en kan leven. Ik wil van het leven genieten, vrij kunnen bewegen en midden in de maatschappij blijven staan. Ik wil niet door een rotziekte waar ik niets aan kan doen aan de kant gezet worden. De behandeling voor mijn lipoedeem kost € 9000,-- en zal mij in 3 behandelingen verlossen van de door lipoedeem aangetaste vetcellen in mijn benen. Deze actie zal mij helpen om de enig mogelijke behandeling te kunnen betalen om beter te worden. Ik doe er alles aan om deze behandeling in 2018 realiteit te laten worden zodat ik kan blijven lopen en bewegen.

Ik zou je willen vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen en dank jullie bij deze voor jullie hulp.

Jullie kunnen mij helpen om weer van het leven te genieten en onderdeel te laten blijven van de maatschappij.

Volg mijn actie via de speciaal opgerichte Facebook pagina waar ik jullie op de hoogte zal houden van de voortgang en mijn reis naar een gezond leven zal delen.

Mocht je liever rechtstreeks willen doneren, dan kan dat natuurlijk ook. Dit kan op rekeningnummer NL20ASNB0950362085 t.n.v. M. Strobos, met daarbij vermeld Donatie.

Dank jullie wel!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

43 donaties
€ 1.142,00
Doel: € 3.500,00
32%