Laat Lombok Leven

Laat Lombok Leven | Geld inzamelen
 
 
Lombok heeft nog steeds hulp nodig na de aardbevingen van augustus! Help mee!

Op zondagavond 5 augustus waren Thijs, Fiona en ik op Lombok toen opeens, uit het niks, de aarde begon te schudden. We wisten direct: dit is een aardbeving. We vluchtten uit ons hotel, klauterden in het donker een berg op vanwege een tsunami-alarm, hebben daar uren doorgebracht en vervolgens een nacht buiten op een veld gebivakkeerd. Het was vreselijk, natuurlijk. Maar twee dagen later konden wij weg van Lombok. Eerst naar Bali en daarna naar ons veilige huis in Utrecht.

Het laat me niet los: de aardbeving en de mensen daar, die nog steeds in de ellende zitten. Zij zijn alles verloren. Zo ook onze gids, Anang. Hij woont in Senggigi, Lombok en zijn huis is verwoest.
Samen met 45 volwassenen, 17 kinderen en vier babies wonen ze onder een zeil waar eerst hun huizen stonden… Ze hebben hulp nodig. Dekens voor de kinderen, schoon water, tenten en eten. De basisbehoeften. En natuurlijk willen zij ook hun bestaan weer opbouwen. Een huis bouwen, hun werk oppakken. Maar het gaat langzaam, heel langzaam. Vooral ook omdat zij geen hulp krijgen van de Indonesische regering…

Ik weet dat het een druppel op een gloeiende plaat is. Zoveel mensen in Lombok hebben hulp nodig. Maar ik wil iets doen. Iets om Anang, zijn familie en dorpsgenoten te helpen.

Inmiddels heb ik contact met Wijnand Langeraar. Ik zocht op google hoe ik de mensen in Lombok zou kunnen helpen en kwam uit bij dit verhaal. Ik mailde hem met de vraag hoe ik zou kunnen helpen en hij mailde mij binnen vijf minuten terug.
Wijnand woont op Bali en helpt de mensen op Lombok met het repareren van hun waterleidingen na de aardbevingen. Op YouTube kun je zien wat hij daar doet.
Rond 1 oktober gaat hij met een jeep van Bali naar Lombok en kan dan ‘boodschappen’ kopen op Bali en meenemen voor Anang. Hij zal deze spullen dan persoonlijk bij hem afleveren. Natuurlijk is daar geld voor nodig.

Daarom vraag ik jullie of jullie iets kunnen doneren. Alle beetjes helpen. Van het ingezamelde geld koopt Wijnand de spullen die ze het hardste nodig hebben; dekens, eten, schoon water en tenten. Voor een eerste pakket hebben we 300 tot 600 euro nodig. Het zou geweldig zijn als we dat bij elkaar kunnen krijgen. En ik hoop dat wij op die manier een beetje kunnen bijdragen aan het herstel op Lombok.

Alvast heel erg bedankt en ik hou jullie op de hoogte!

Claudia Druppers
02-10-2018

De foto's staan ook op deze pagina aan de rechterkant!


Claudia Druppers
02-10-2018

Lieve allemaal,

Op het moment dat ik dit tik, is Wijnand (Wine) onderweg op de boot van Bali naar Lombok met heel veel basis spullen voor Anang. Allemaal dankzij jullie!!!

He tbedrag wat over was, een dikke 600 euro, heb ik aan Anang overgemaakt. Hij gaat daar als eerste een waterfilter voor kopen. Op dit moment zijn ze in zijn dorp druk bezig met het graven en aanleggen van een waterput. Met die filter kunnen ze het water zuiveren om te drinken en ermee te koken. Een eerste levensbehoefte. Maar met 600 euro kom je in Lombok heel ver, dus wat hij overhoudt gaat hij gebruiken om zijn huis weer op te bouwen. Het regenseizoen komt eraan, dus een dak boven hun hoofd is hard nodig. 

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie donaties! Ook Anang stuurt mij steeds appjes dat hij ons zo dankbaar is, dus bij deze geef ik dit aan jullie door. 

 

XXX Claudia

 

Ps. ik plaats deze updat ook op FaceBook. Daarbij staan foto's die ik van Wine heb gekregen van spullen die naar Lombok gaan. 

 


Claudia Druppers
21-09-2018

Lieve mensen! 

Wat gaat het al goed met het inzamelen van geld! Ik had nooit durven denken dat ik na amper 24 uur al op de helft van mijn streefbedrag zou zitten. Enorm, enorm, enorm bedankt!!!

Met het bedrag wat we nu hebben kunnen we echt al heel veel doen in Lombok. Maar het zou mooi zijn als we nog meer kunnen doen, meer mensen helpen of kunnen bijdragen aan de opbouw van de huizen daar bijvoorbeeld. Dus we gaan gewoon nog even door hoor!

Jullie allemaal al ontzettend bedankt! En als je de actie nog zou willen delen op Facebook bijvoorbeeld, heel graag!

X Claudia


41 donaties
€ 980,00
Doel: € 1.000,00
98%

Deze actie is gesloten.