Laat Lapa weer op 4 pootjes rennen pootprothese | Geld inzamelen
 
 

Laat Lapa weer op 4 pootjes rennen pootprothese

Laat Lapa weer op 4 pootjes rennen met behulp van een voorpootprothese!

Lapa is een kruising teefje van ongeveer 2 jaar oud. Zij is geboren in Rusland vlak bij Moskou.

Lapa is zwaargewond op straat gevonden en haar leventje heeft aan een zijden draadje gehangen.

Ze had een hele grote wond in haar hals, en haar linkervoorpoot en haar staartje waren ernstig beschadigd. Hoe zij de verwondingen heeft opgelopen is niet bekend. Wat wel bekend was, was dat Lapa meer dood dan levend was en dat het de vraag was of zij het allemaal zou overleven. Bij de wonden aan haar poot en staartje zat necrose. Bij een verwaarloosde wond zal de huid en ander weefsel afsterven. En dat is bij Lapa ook gebeurd.

Lapa is gevonden en naar een dierenarts gebracht. Daar heeft zij een zware operatie ondergaan waarbij haar staartje en voorpoot zijn verwijderd. De wond in haar hals is helemaal schoongemaakt.

Wonder boven wonder heeft Lapa de strijd gewonnen en mocht zij verder opknappen bij een hele lieve foster die Lapa heeft verzorgd. 

Op 17 juli 2020 was het zover dat Lapa naar Nederland mocht komen en op 19 juli 2020 mochten wij haar eindelijk in onze arme sluiten. Dit allemaal dankzij de hulp van MyMartin (www.mymartin.eu)

Nu willen wij het Lapa nog fijner maken dan dat zij het nu al heeft. En dat kan allemaal door middel van een voorpootprothese. Zo zal zij haar andere voorpoot en haar lijfje minder hoeven te belasten tijdens de wandeling. Een voorpootprothese heeft ook als voordeel dat zij weer langere stukken kan wandelen, maar ook de levensverwachting van Lapa zal hiermee aanzienlijk verlengd kunnen worden doordat er minder snel slijtage aan haar gewrichten zal optreden!

 

De kosten voor een voorpootprothese lopen tegen de 1.800 a 2.000 euro aan. Dat is een aanzienlijk bedrag. En daarom hoop ik op jullie hulp! Willen jullie mij helpen om Lapa weer op 4 pootjes te laten lopen en rennen.

Al het geld wat overblijft na de voorpootprothese zullen wij schenken aan My Martin, Asielhonden uit Rusland (www.MyMartin.eu)

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

26 donaties
€ 505,00
Doel: € 2.000,00
25% / 11 dagen te gaan