Laat kinderen weer even kind zijn

Laat kinderen weer even kind zijn | Geld inzamelen
 
 
Because We Carry helpt vluchtelingen op Lesbos zich weer even mens te voelen

Op Lesbos is sprake van een humanitaire ramp. 

De nood is hoog, er zijn duizenden kinderen in gevaar binnen de grenzen van 'ons veilige' Europa. Kinderen gevlucht voor oorlog en geweld op zoek naar veiligheid leven in erbarmelijke omstandigheden op het Griekse eiland Lesbos. Kinderen die niet naar school gaan, slechte voeding krijgen en in afval leven. Kinderen zondere veilig huisje, niet eens goede tent. Kinderen zonder wc's, douches en water.

In het overvolle kamp Moria waar capacititeit is voor 2300 mensen leven nu 8500 mensen. Het is een uitzichtloze, gevaarlijke situatie voor duizenden getraumatiseerde vluchtelingen waar zelfs kinderen het leven niet meer zien zitten en zelfmoord plegen.

De meest kwetsbare vluchtelingen, waaronder vaak vrouwen en kinderen, worden overgebracht en opgevangen in een ander kamp, Kara Tepe. Daar is plek voor ongeveer 1200 mensen. Hier gaat de stichting Because We Carry aan de slag! Elke week vertrekt er een team van 7 vrijwilligers naar Lesbos, dat een week lang vrijwilligerswerk gaat doen in het kamp. Van het uitdelen van ontbijtjes, organiseren van activiteiten, geven van Engelse les tot het gewoon even laten merken dat we er voor elkaar zijn en kinderen weer even kind te laten zijn.

Natuurlijk gaan de teams niet met lege handen die kant op. Elk team verzorgt en betaalt het ontbijt voor álle vluchtelingen op Kara Tepe gedurende die week. Daarvoor is er minimaal 8000 euro nodig! Hievan wordt ELKE EURO rechtstreeks gebruikt wordt voor dit doel! Om dit geld bij elkaar te krijgen heb is jullie hulp nodig! 

Help deze mensen zich weer even mens te voelen door te doneren! ALLE BEETJES HELPEN!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 15,00
Doel: € 8.000,00
0%

Deze actie is gesloten.