LAAT JAN NIET ALLEEN 24,493 BETALEN!!

LAAT JAN NIET ALLEEN 24,493 BETALEN!! | Geld inzamelen
 
 
De gemeente heeft een claim neer gelged van 24,493 laat ons niet alleen betalen!

Beste mensen uit Geldermalsen en omstreken!

 

Weten jullie allemaal nog hoe het uit de hand liep op 16 December 2015?

Toen de week ervoor uitlekte dat er een groot AZC in Geldermalsen zou komen voor wel 1500 man onze volksvertegenwoordigers spraken al van “het 12e dorp”

Heel Geldermalsen stond de week voorafgaand op zijn kop, verbaasd waren we over het feit hoever de gemeente al was met het plannen van de komst van het AZC. Er was al een plan uitgedacht wat moest leiden tot de opname van van de asiel zoekers uit Nijmegen waar de locatie moest worden ontruimd vanwege de komst van de vierdaagse. Ze wisten zelfs het bestemmingplan van het hondsgemet al te veranderen voor eigen belang.

Vluchtelingen waren slechts welkom in ons dorp toen zij de oplossing waren voor het verhullen van opnieuw een fiananciële tegenvaller van de grond explotatie van enkele miljoenen.

Een mooi AZC moest er komen alles was al in kannen en kruiken van de bebouwing tot de 24 uurs beveiliging van de groenvoorziening tot alle faciliteiten die er moesten komen. Gechoqueerd en verbolgen waren inwoners van de gemeente Geldermalsen over het feit dat de Gemeente Geldermalsen in geldnood zat en om de financien weer op orde te krijgen was voor de gemeente een reden om met het COA in zee te gaan. Een demonstratie was hierdoor door de gemeente zelf gecreëerd wat resulteerde in een grote volkswoede met name vanwege het uitlekken en de slinkse handelswijze van de gemeente Geldermalsen.

Toch wetende dat er veel volkswoede heerst liet de gemeente zich er niet van weerhouden de raadsvergadering door te laten gaan. 

Was dit een domme keuze, wij vinden zeker van wel!

De aanslagen in Frankrijk waar honderden doden vielen bij het batanclan theater in november stond nog op ons netvlies gedrukt. Vele verhalen hadden we al gehoord over AZC's waar het criminaliteit cijfer in dorpen omhoog vloog. We werden overspoeld door onze regering en waren boos!

Mensen wilden graag hun zegje doen en de vergadering bijwonen. Sprekers moesten zich vooraf melden en niet iedereen kon zijn woordje doen. Er waren geen voldoende zitplaatsen dus daarom zouden er buiten schermen geplaatst worden. Er was 1 scherm geplaatst en de verbinding bleef uitvallen waardoor de vergadering niet te volgen was.

Een aantal hebben zich misdragen door vuurwerk en bakstenen te gooien, dan wel andere materialen te slopen. Door het optreden van de politie en de inzet van de ME liep het uit op een nog grimmige sfeer waar vuurwerk werd afgestoken. Vuurwerk waarvan de politie later zei dat men dit niet had verwacht. Hoezo niet verwacht, het was december!!!
De ME is met knuppels gaan slaan waardoor ook mensen die niet aan het rellen waren ook geraakt zijn. Hierbij werd geen onderscheid gemaakt in leeftijd of mensen die wel of niet aan het rellen waren.

Voor de kleine groep die later door de rechter zijn veroordeeld hangt nu een schade claim boven het hoofd. Door de hoge spanning zijn vele hun boekje te buiten gegaan, mede door onterecht  en excessief politie geweld zijn mensen nog bozer geworden en hebben ze strafbare feiten gepleegd die ze anders misschien nooit hadden gedaan.

Wel begrijpelijk maar moeten zij dubbel worden gestraft ? Eerst een veroordeling en vervolgens ook nog een bizar hoge schadeclaim.

Hierdoor hopen wij op steun van de bewoners van de gemeente Geldermalsen!

ASA eist zoals u kunt lezen in de brief voor de verzekering van de gemeente Geldermalsen een bedrag van € 24.493,29.

4 personen zijn naar ons weten aangeschreven maar waarschijnlijk moeten we de strijd alleen aangaan.

Dit is niet eerlijk maar voor ons wel de wekelijkheid!!! Moet 1 man betalen voor iedereen die zijn eigen daar misdragen heeft??!

Een principe kwestie van de gemeente denken wij, aangezien ze duizenden euro's over de balk smijten voor het welzijn van onze vluchtelingen.

Het feit blijft de schade is er en diegene die veroordeeld zijn voor het openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het gehele bedrag. Nu heeft ASA maar een paar mensen nodig om de kosten te verhalen dus zal lang niet iedereen een brief gehad hebben maar ook deze personen kunnen verantwoordelijk gesteld worden. Na juridisch advies ingewonnen te hebben weten we dat ze in hun recht staan om dit geld te eisen en ze door zullen gaan tot aan de rechtbank.

U begrijpt dat degene die al veroordeeld zijn niet nog meer kosten kunnen dragen na de rechtszaak die zij al gehad hebben. Ook dient de betaling voor een bepaalde data te worden gedaan en indien niet zal het genoemde bedrag nog verder oplopen.

Daarom willen wij u vragen om een bijdrage, deze mag groot of klein zijn. We zijn blij met alle hulp in deze en alle beetjes helpen.

Ons doel is om dit bedrag voor 30 juli bij elkaar te hebben zodat we het bedrag kunnen voldoen. Wie helpt ons? Uiteindelijk is het door al deze toestanden wel gelukt dat er geen AZC in Geldermalsen is gekomen!

 

Dus LIKE DEEL en DONEER!!

 

Inzage is altijd mogelijk gelieve persoonlijk contact op te nemen, wij willen het graag zo transparant mogelijk houden.

Ontwikkelingen zullen we hier melden.

We hopen tot een goede afspraak te kunnen komen met ASA voor een ieder die betrokken is.

Mocht het zijn dat er geld over is zullen we dit storten naar een goed doel, hopelijk hebben we voor die tijd een deal gesloten.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
148 donaties
€ 5.221,00
Doel: € 24.493,00
21%

Deze actie is gesloten.