Laat haar lijden niet voor niets zijn geweest....

Laat haar lijden niet voor niets zijn geweest.... | Geld inzamelen
 
 
Na een afschuwelijk auto ongeluk is haar lijden nog steeds niet voorbij......

Wilt u meehelpen? Meehelpen in een kerstwondertje! 

Een jaar geleden lag Ava Cielo namelijk dagenlang langs de snelweg.... na een aanrijding. Ze kon niet meer bewegen en niemand zag haar daar liggen. Vol met wonden waar de maden al in zaten werd ze uiteindelijk gevonden. 

Na haar redding kreeg ProZUS de vraag of wij haar écht wilden redden! Geloofden wij in haar leven en herstel? Wilden wij haar een kans  geven? Ja, die hebben wij haar gegeven. 

Maandenlang is zij in Spanje verzorgd geweest, niet in staat om te reizen vanwege haar wonden en breuken. 

Uiteindelijk kon zij in de vroege zomer van 2018 naar Nederland komen en sinds die tijd zit zij in haar eigen (letterlijk) pleeggezin.

Het gaat best goed met haar. Ze heeft door de ontzettende harde klap vele botbreuken en zenuwschade ter hoogte van haar laatste ruggenwervels (heiligbeen) opgelopen waardoor ze minder gevoel en controle heeft over haar blaas en darmen. Alleen zijn de zorgen rondom die blaas een groot en serieus probleem geworden nu. Want Ava Cielo heeft daardoor een blaas ontwikkeld wat een ideale kweekvijver voor bacteriën is geworden en blaasontsteking op blaasontsteking is het gevolg nu. Op een gegeven moment zal zij resistent zijn door de echt frequente antibiotica in haar systeem en verliezen wij haar aan een simpele en niet te behandelen blaasontsteking! We waren na haar redding bang dat ze niet meer zou kunnen lopen en rennen... dat kan ze echter redelijk! We hebben ons nooit gerealiseerd dat haar grote risico zou liggen in zoiets frustrerends ‘kleins’ als een bacterie! 

Daarom staat er voor begin januari 2019 bij de Europees specialist interne geneeskunde Dr. Jenny Buijtels en Dr. Bouvien Brocks van Dierenartsenpraktijk Anicura Zwolle een operatie gepland om een blaascatheter te plaatsen! Dit is een unieke gelegenheid om die gegeven kans ook echt om te zetten in toekomstmuziek...... Want met die catheter wordt de blaas een steriele omgeving. Geen blaasontstekingen meer, geen antibiotica meer! 

Deze kans kost €3.500,-.

Als stichting met maar een paar euro’s op de rekening kunnen wij dit niet betalen.


Slik..... nog een keer slikken.... ja, dat is erg veel geld. Dat hebben we gewoonweg niet. Wij hebben vorig jaar Ava Cielo een kans op leven gegeven, dat heeft een paar duizend euro’s gekost. We kunnen en mogen nu niet wegkijken. We moeten deze kans nu grijpen zodat ze écht kan leven! En we niet bij elke blaasontsteking dat beruchte en gevreesde zwaard van Damocles voelen. Ze heeft veel pijn tijdens zo’n ontsteking en omdat ze al zoveel pijn heeft gehad geeft ze pas laat aan dat ze weer een nieuwe blaasontsteking heeft. We zijn het aan haar verplicht om haar dit te geven! Want wat heeft ze ons al veel gegeven zeg... zoveel liefde en geborgenheid! Zoveel liefde nog te geven, na al aan ellende. Nooit een spoortje boosheid of kwaadheid. Geen grom of grauw... nooit! Alleen maar dankbaarheid! 

Ze toont ons het ware gezicht van LIEFDE!

Wilt u ons uw liefde tonen?

Namens Ava Cielo: wafwaf!

Natasja van Dam
01-02-2019

R.I.P. Dappere Ava Cielo 

Opgeven was nooit een optie voor Ava Cielo! En daarom hebben we Ava Cielo haar kans op leven gegeven en nadat wij haar ongelooflijke levenslust leerden kennen gunden wij haar het leven ook waar zij zo naar hunkerden. Dat kon je zien in die sprankelende oogjes. Ook al kon zij niet lopen in het begin... die ogen vertelden hun verhaal. Want ook voor Ava Cielo was opgeven geen optie: leven wilde ze! 

Nadat zij anderhalf jaar geleden in Spanje langs de kant van de snelweg werd gevonden, meer dood dan levend, bestond haar leventje uit herstellen. Een meer dapper meisje hebben wij nooit leren kennen. En waar wij zo bang voor waren is vandaag waarheid geworden. Niet de verwoeste botten in haar lichaam... niet de vele littekens op haar lichaam.... maar de bacterie heeft haar klein gekregen. De constante blaasontstekingen (door zeer ernstige zenuwbeschadigingen) hebben haar verzwakt en haar levensreddende operatie kwam te laat. We hebben gewacht en gewacht op bericht dat de operatie kon worden gepland, we hebben gesmeekt en de urgentie bij de kliniek aangegeven dat de blaas-katheter Ava Cielo’s enige kans op leven was.... Maar het kwam te laat! Het essentiële dopje voor de katheter moest op maat worden gemaakt, maar de leverancier moest hiervoor tijd vrijmaken, machines opnieuw instellen en dat was blijkbaar erg lastig voor maar 1 dopje, voor 1 hond.

Maar deze hond had toevallig een naam voor ons. Deze hond was meer dan alleen tijd vrijmaken. Want als we het over tijd gaan hebben.... dan kun je alleen maar huilen! De tijd dat Ava Cielo langs die snelweg lag... de tijd van haar herstel... de te korte tijd van haar Grote Genieten hier bij haar lieve mensen in Limburg... de tijd van hoop op die ene kans, die ene kans op leven! Tijd van wachten op dat verlossende telefoontje. Natuurlijk, garanties hadden we niet 100%, maar we hadden wel de kans gevonden met deze operatie en dat verdiende ze! Ze verdiende meer dan te horen dat er geen tijd was om de machines even speciaal voor deze ene bijzondere en dappere hond aan te passen..... ze verdiende zoveel meer! 


Met heel veel pijn en frustratie moesten wij vandaag Ava Cielo uit haar lijden verlossen... de bacterie heeft gewonnen. Haar tijd was op.

En dat juist op een dag als vandaag, 1 februari, waarop in Spanje het jachtseizoen eindigt en weer vele duizenden honden aan hun eind komen.... Juist op deze afschuwelijke dag gaat er een extra mooie ster naar de hemel. 

 
Ava Cielo, meer dan een hond, meer dan een naam.... jij dapper meisje met je schitterende ogen, wat hopen wij dat jouw zuivere ziel mag voortleven ergens... ergens waar je mag leven zonder pijn! En mag rennen door de weides.... 

 
Haar beschermengel Rosario in Spanje die haar heeft gered, Miranda van Blitterswijk die ons van het lot van Ava Cielo op de hoogte bracht, haar beschermengel/warme deken/veilige vleugels waar ze onder kon schuilen Nicole & kids.... De vele, vele lieve mensen die van haar hebben gehouden op afstand. De vele donateurs..... dank jullie! 

U kunt uw donatie terugvragen als u dat wilt via info@prozus.org of uw deel laten staan voor de al betaalde rekening van bijna €1.300,-. Deze rekening was voor de onderzoeken en testen die zouden moeten leiden naar de operatie.... 


Met heel veel verdriet, pijn in ons hart en tranen in onze ogen, dag dapper meisje! 

Team ProZUS 


Natasja van Dam
31-01-2019

Het wachten op de blaas-stoma (Continent urostoma) duurt te lang.... het gaat niet goed met die meid..... We gaan haar verliezen zo...... 

We wachten nu al 2 maanden op bericht dat de stoma er is..... we hebben geen tijd meer mensen! Die operatie moer komen!!!! 


Natasja van Dam
27-01-2019

Eerdaags krijgen we een oproep voor de operatie.... Intussen heeft Ava Cielo weer een blaasontsteking opgelopen en zit ze weer aan de antibiotica. Het wordt echt tijd voor die levensreddende operatie!!! Maar er wordt nog gewacht op de levering van de blaascatheter. Omdat deze niet vaak worden gebruikt in de menselijke medische omgeving moeten er eerst een tig aantal bij de leverancier worden besteld alvorens ze worden gemaakt. Pfff... wachten duurt lang. Maar gelukkig is er dan nog wel tijd voor meer donaties, want dat is zo hard nodig..... zo hard!! Dank in ieder geval voor jullie liefde, want wat is ze lief. 37 donaties
€ 1.215,00
Doel: € 3.500,00
34%

Deze actie is gesloten.