Korte film over depressie

Korte film over depressie | Geld inzamelen
 
 
Depressie, je belandt in een val waar je moeilijk uit komt. Een korte film met een doel!

De Val

Zonder een duidelijke oorzaak valt het 16-jarige meisje Rayvie in een depressie. Een aantal nare gebeurtenissen komen hier nog bovenop en maken haar leven bijzonder moeilijk. Hoe gaat zij om met deze situaties? Komt zij ooit nog uit deze val?

Wij zijn Laurian en Jasmijn en wij zijn zestien jaar oud. Ja, klopt, zestien jaar. Erg jong maar toch gaan wij dit project aan! Wij gaan een korte film maken met een heel belangrijk onderwerp, namelijk depressie. Dit onderwerp hebben Laurian en Vera bedacht, zij schrijven hier een scenario over. Wij zijn hier op gekomen door een project op school wat nu uitgegroeid is tot een low-budget filmproductie in samenwerking met verschillende organisaties. Wij hebben een aparte rekening geopend waar een volwassen boekhouder over de uitgaven gaat. Hierdoor is het dus zeker dat al het opgehaalde geld naar dit project gaat. Ook hebben wij een professionele regisseur die ons begeleidt in dit project.

Wij maken deze korte film met als doel depressie bespreekbaarder te maken, maar ook vooral om naasten te laten zien hoe je hiermee om kunt gaan als iemand in je omgeving aan depressie lijdt. Vaak kun je mensen met depressie niet snel herkennen, omdat ze zich verschuilen achter een masker. Als je vraagt of het goed gaat, zal hij/zij reageren dat alles prima is. Dat is daarom ook een belangrijk doel voor onze film.

Ook willen wij met deze korte film een ander beeld schetsen van depressie. Veel mensen weten niet wat omgaat in het hoofd van iemand met depressie; men denkt vaak dat het komt door één bepaalde aanleiding. Alledaagse situaties zijn vaak al moeilijk voor iemand met depressie. Wij laten zien hoe een depressief persoon dit ziet. We komen dus in het hoofd van ons personage. Als kijker zien we depressie dus van een ander perspectief.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

33 donaties
€ 1.170,00
Doel: € 2.200,00
53%