Koop een geit en geef arme gezinnen een toekomst!

Koop een geit en geef arme gezinnen een toekomst! | Geld inzamelen
 
 
Een geit biedt een Afrikaans gezin een permanente inkomstenbron en een betere toekomst.

Wij zijn 2 medische studenten die momenteel stagelopen in het Kumi Hospital in Oeganda. Het ziekenhuis is gelegen in een van de armste gebieden van het land. Tijdens onze stage hebben we gezien dat de gezondheidszorg hier voor veel mensen niet betaalbaar is vanwege armoede. En daar willen we graag iets tegen doen!

Vanuit het Kumi Hospital worden de allerarmste gezinnen in de dorpen rondom het ziekenhuis ondersteund door middel van de aanschaf van een geit voor het gezin. Dit lijkt misschien een kleine bijdrage, maar kan veel betekenen voor de toekomst van een Afrikaans gezin.

Tijdens veldwerk worden de armste gezinnen bezocht, die zelf niet de mogelijkheid hebben naar het ziekenhuis te komen. Zoals gezegd, betekent het hebben van een geit in landen als Oeganda méér dan alleen het ‘hebben van een geit’. Een (vrouwelijke) geit kan melk geven, welk een grote voedingsbron is. Daarnaast kan deze geit voor nakomelingen zorgen, welke weer doorgegeven worden aan andere familieleden óf verkocht worden. Door de verkoop van circa 8 geiten, kunnen mensen een koe kopen. Deze geeft weer meer melk en daardoor meer mogelijkheden.Afhankelijk van waar de mensen precies wonen in Kumi District kost een geit €30,- tot €35,- . De geiten worden gekocht door veldwerkers van het ziekenhuis, waardoor ook gegarandeerd kan worden dat de mensen het geld niet aan andere zaken uitgeven.

“Die bruinwitte is mijn beste geit. Haar melk gebruiken we om te drinken en om gierstpap van te maken. De bokjes verkoop ik op de markt. Van de opbrengst koop ik schoenen en kleren voor de kinderen en ik betaal hun schoolgeld,” aldus Oumou Bakari, moeder van zes kinderen. Met de aanschaf van een geit draag je bij aan de zelfredzaamheid van de plaatselijke bevolking.
Wilt u een geit kopen? 

 

We hopen zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen, doet u mee??

Iedere donatie is van harte welkom en zal goed terecht komen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 335,00
Doel: € 2.000,00
16%

Deze actie is gesloten.