Koop een geit en geef arme gezinnen een toekomst!

Koop een geit en geef arme gezinnen een toekomst! | Geld inzamelen
 
 
Een geit biedt een Afrikaans gezin een permanente inkomstenbron en een betere toekomst.

Op dit moment loop in mijn coschap tropengeneeskunde in het Kumi Hospital in Uganda. Het ziekenhuis is gelegen in een van de armste gebieden van het land, waar op dit moment een enorme droogte heerst. Hierdoor valt er momenteel niets te oogsten en hebben de mensen vrijwel geen inkomsten en is er weinig voedsel beschikbaar. Als gevolg hiervan is de gezondheidszorg die onder andere in Kumi Hospital wordt aangeboden hier voor veel mensen niet betaalbaar. Veel mensen kunnen het transport naar het ziekenhuis niet eens betalen en als dat wel mogelijk is moeten patiënten vaak afzien van onderzoeken en behandelingen. Dit heeft weer als gevolg dat er te weinig patiënten naar het Kumi Hospital komen waardoor de inkomstenstroom van het ziekenhuis nu onvoldoende is om het personeel te betalen.

 
Om het ziekenhuis, maar met name de lokale bevolking wat te kunnen helpen wil ik me daarom inzetten om iets voor ze te kunnen betekenen. Nadat ik met eigen ogen heb kunnen zien hoe het ‘Koop een geit project’ gezinnen hier in de omgeving kan helpen, heb ik besloten om hiervoor geld in te zamelen.

 

'Koop een geitproject':

Vanuit het Kumi Hospital worden de allerarmste gezinnen in de dorpen rondom het ziekenhuis ondersteund door middel van de aanschaf van een geit voor het gezin. Dit lijkt misschien een kleine bijdrage, maar kan veel betekenen voor de toekomst van een Afrikaans gezin.

Hier nog wat meer informatie over de werkwijze van het ‘Koop een geit project’:

Tijdens veldwerk worden de armste gezinnen bezocht, die zelf niet de mogelijkheid hebben naar het ziekenhuis te komen. Zoals gezegd, betekent het hebben van een geit in landen als Uganda méér dan alleen het ‘hebben van een geit’. Een (vrouwelijke) geit kan melk geven, welk een grote voedingsbron is. Daarnaast kan deze geit snel voor nakomelingen zorgen, welke weer doorgegeven worden aan andere familieleden óf verkocht worden. Door de verkoop van circa 8 geiten, kunnen mensen een koe kopen. Deze geeft weer meer melk en daardoor meer mogelijkheden. Afhankelijk van waar de mensen precies wonen in Kumi District kost een geit €30,- tot €35,- . De geiten worden gekocht door veldwerkers van het ziekenhuis, waardoor ook gegarandeerd kan worden dat de mensen het geld niet aan andere zaken uitgeven.

“Die bruinwitte is mijn beste geit. Haar melk gebruiken we om te drinken en om gierstpap van te maken. De bokjes verkoop ik op de markt. Van de opbrengst koop ik schoenen en kleren voor de kinderen en ik betaal hun schoolgeld,” aldus Oumou Bakari, moeder van zes kinderen.

 

Eigen ervaringen met het project:

Na de inzamelactie van Berdien en Roos (https://www.doneeractie.nl/koop-een-geit-en-geef-arme-gezinnen-een-toekomst/-911) zijn we zelf met de social worker naar de markt geweest om de armste gezinnen van een geit te voorzien en afgelopen vrijdag hebben we een aantal van deze gezinnen bezocht om te monitoren hoe het nu met ze gaat en of ze goed voor de geit zorgen. Hierdoor heb ik met eigen ogen kunnen zien hoeveel de gezinnen geholpen worden met de aanschaf van een geit. Het is zowel op de korte als de lange termijn een enorme steun voor de families.

Met de aanschaf van een geit draag je daarom bij aan de zelfredzaamheid van de plaatselijke bevolking. 


Uiteraard is iedere gift welkom en de social worker en de andere Nederlandse coassistenten zullen betrokken blijven bij het project waardoor ik regelmatig een update verwacht.

Ik hoop op deze manier zoveel mogelijk te kunnen bijdragen voor de bevolking in Kumi district, helpen jullie mee? Iedere donatie is van harte welkom en zal goed terecht komen.

 

Meer informatie:

Meer informatie over het Kumi Hospital en mijn ervaringen zijn te vinden op:

www.kumihospital.org

www.deavonturenvanpaclies.wordpress.com/

 

Blijf op de hoogte:

Besluit je om geld te doneren? Geef mij dan je emailadres door zodat ik updates door kan sturen over de geiten die gekocht worden.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
31 donaties
€ 1.064,00
Doel: € 1.000,00
106%

Deze actie is gesloten.