Kom in beweging voor Zuid Afrika

Kom in beweging voor Zuid Afrika | Geld inzamelen
 
 
Kom in beweging voor Zuid Afrika

Hallo allemaal, eerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Joep Vermeulen, ik ben 20 jaar oud en ik volg de opleiding ROC sport en bewegen. Daarbij heb ik me opgegeven voor een excellentie programma, en ben ik samen met 12 anderen gekozen om naar Zuid-Afrika te gaan. Dit om te helpen in een derde wereld gebied waar de mensen net wat anders leven dan ons.

Wij gaan in Kaapstad naar een aantal projecten:

- Beth Uriel Boys home:
Vaak hebben de ouders van jongeren niet genoeg geld om voor hun kind te zorgen. Beth Uriel Boys home is een huis waar ze jongens opvangen om ze een goede toekomst te bieden. Hier krijgen de jongens eten, drinken, scholing, een slaapplek etc. Met als doel om zelfstandig te kunnen leven en positiviteit naar het dorp te brengen waar ze vandaan kwamen. Het probleem is dat de baas van het huis nauwlijks geld krijgt om de jongens deze toekomst te bieden.
http://www.bethuriel.co.za/


- Embrace Dignity
Naast de jongens die op straat belanden door geldgebrek zijn er ook jonge meiden die op straat terecht komen. Omdat de meiden geld moeten verdienen om te kunnen leven, belanden ze vaak in de prostitutie. Embrace Dignity is een organisatie die de meiden in een huis opvangen en ze helpen om aan hun toekomst te werken. Door middel van het inzamelen van geld en laptops kunnen ze de meiden een andere manier van werken laten zien. Op deze manier kan de organisatie ervoor zorgen dat de meiden uit de prostitutie komen.
http://embracedignity.org.za/


- Verschillende basisscholen
Veel kinderen die motorisch sterk zijn worden snel geaccepteerd en betrokken bij een sportgroep. Kinderen die motorisch slecht zijn, vallen hier vaak buiten. Door het geven van sportles, sportdagen en andere beweegactiviteiten gaan wij laten zien dat ieder kind kan bewegen op zijn of haar eigen niveau. Door het schenken van materialen kunnen er meer manieren zijn waarop de kinderen kunnen bewegen.


- Een gevangenis
In de gevangenis gaan wij sport geven aan jongeren die in de gevangenis zitten. De mensen die in de gevangenis zitten hebben een hele kleine cel en komen niet vaak buiten. Hun dankbaarheid is groot wanneer wij een sportdag mogelijk maken.
- Centrum voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking
Er zijn diverse centra in Kaapstad waar mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking leven. Vaak zijn deze centra kaal en moet er veel gebeuren om een goede sfeer te creëren. Wij gaan ervoor zorgen dat wij een centrum op gaan vrolijken en woonbaar te maken.

In januari zullen wij dus drie weken naar Kaapstad gaan om daar de mensen te gaan helpen. Ons groepje zal geld moeten gaan inzamelen om daar spullen en matrialen te kopen, en die daar achter te laten. Wij willen zelf zo veel mogelijk helpen met bijvoorbeeld dingen opknappen, wij gaan geen geld geven aan stichtingen daar, maar wel ons uiterste best doen om de klusjes daar op te knappen. 

Wel gaan wij rekeningen betalen zodat een organisatie daar weer een goede start kan maken.  We gaan verschillende sponser acties en activiteiten organiseren om het geld bij elkaar te kunnen krijgen. Dus alle hulp in de vorm van een donatie is welkom, we zullen jullie via de Facebook pagina op de hoogte blijven houden.


Met sportieve groeten,
Joep VermeulenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 60,00
Doel: € 1.200,00
5%

Deze actie is gesloten.