KOEKIE Spreading Autism Awareness Around The Globe

KOEKIE Spreading Autism Awareness Around The Globe | Geld inzamelen
 
 
KOEKIE zet zich in om kennis over autisme te verspreiden en daarmee begrip te vergroten.

Lieve mensen! KOEKIE GOES INTERNATIONAL!

Leuk dat je dit leest, want dat betekent dat je interesse hebt in mijn projecten en dát alleen vind ik al erg leuk!! 

Mijn naam is Jonneke Koekhoven(30). Ik ben pedagoog en moeder van Nino die net 1 jaar is! Ik zet me met heel veel liefde in voor het verspreiden van kennis over autisme zodat er meer begrip komt voor kinderen en volwassenen met autisme. Ik doe dit o.a. door middel van blogs waarbij ik op een praktische en simpele manier uitleg en tips geef aan ouders, begeleiders, leerkrachten, partners en hulpverleners. Ik begeleid daarnaast al 11 jaar kinderen met autisme en hun gezinnen.

Op www.symptomen-autisme.nl zijn de blogs te lezen. 
Via KOEKIE FACEBOOK en AUTISME NEDERLAND is mijn inzet voor het verspreiden van meer kennis te volgen!

Om informatie op een leuke manier te verspreiden heb ik een poster gemaakt die gratis te downloaden is via de website. Ik kreeg erg veel positieve reacties op de poster en niet alleen uit Nederland maar ook vanuit India, Zwitserland, Italië, Turkije, Griekenland, Indonesië en België. De poster is in verschillende talen vertaald en hangt nu op veel plekken op de wereld. Dat vind ik geweldig! 

Mijn passie is reizen dus bij mij kwam al snel de droom om niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld kinderen, ouders en hulpverleners te helpen bij praktische vragen rondom autisme. Dromen zet ik graag om in plannen, en daarom het volgende:

In september gaan we onze eerste KOEKIE reis maken naar Indonesië! Ik ben ontzettend enthousiast en ik heb contact met een Autisme Centrum waar kinderen met autisme worden opgevangen en behandeld. Ik zal daar de medewerkers antwoord gaan geven op vragen en tips geven over de inrichting van de ruimte. Ook wil ik dolgraag materialen meenemen waar ze in het centrum nog geen gebruik van maken, maar die wel heel fijn kunnen zijn voor de kinderen. Denk hierbij aan plaborden, time-timers, koptelefoons, fidgetspinners, tangles, kauwsieraden etc. 

Daarnaast ga ik ook op huisbezoek bij twee gezinnen, waar ik de ouders tips en adviezen ga geven voor in de thuissituatie. Ook voor deze mensen wil ik een pakketje mooie materialen meenemen. Daarnaast wil ik uitegebreid mijn KOEKIE poster laten drukken en verspreiden in het centrum en op meerdere plekken. 

 

Heb je altijd al eens geld willen schenken aan een goed doel, maar ben je altijd een beetje wantrouwig over of het geld wel bij de juiste personen terecht komt? Dan is dit je kans om van heel dichtbij te zien wat er met je geld gaat gebeuren. Want KOEKIE zou KOEKIE niet zijn als ik er geen blog over zou bijhouden. Natuurlijk maak ik zoveel mogelijk foto's en filmpjes en neem ik jullie mee in de avonturen van KOEKIE AROUND THE GLOBE! Met het gedoneerde geld gaan we materialen aanschaffen in Nederland en deze meenemen naar Indonesië, maar ook kunnen we daar boeken kopen, posters laten drukken en kinderen de mogelijkheid geven een les of therapie te volgen. 

Voor iedereen die een (kleine) donatie doet, is er een besloten groep waar de blogs, foto's en filmpjes van de reis (en meerdere reizen in de toekomst!!) gedeeld zullen worden. Als je aan de groep wilt worden toegevoegd moet je dat zelf aanvragen via de volgende link : KOEKIE AROUND THE GLOBE. In deze groep zal ik nog veel meer vertellen over het project in Indonesië. Hier alvast wat informatie...

AUTISME IN INDONESIË.
Autisme wordt in Indonesië nog maar door een kleine groep mensen geaccepteerd als zijnde een (genetische)stoornis. Het grootste gedeelte van de mensen denkt echter dat wanneer een kind met een psychiatrische aandoening wordt geboren, het bezeten is door de duivel. Kinderen worden opgesloten in instellingen of, als ouders weinig geld hebben zelfs thuis op een kamer of in een schuur. Via de volgende link kan je een (schokkend) filmpje bekijken hierover. 

Ik gun deze kinderen een betere toekomst en daarom zou ik mijn steentje bij willen dragen aan een gelukkiger leven. 

BEKIJK HET FILMPJE

Ik reken op jullie steun!

Alvast ontzettend bedankt, vooral namens het Autisme Centrum en de kinderen in Indonesië!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
58 donaties
€ 1.056,00
Doel: € 1.000,00
105%

Deze actie is gesloten.