Klokkenluidersfonds

Klokkenluidersfonds | Geld inzamelen
 
 
Dit initiatief is opgericht door klokkenluiders voor klokkenluiders.

Het leed dat klokkenluiden heet.

Wij zijn in ons land, en in Europa, de laatste jaren getuige geweest van een aantal spraakmakende klokkenluiders zaken, die allemaal één ding gemeen hadden de klokkenluiders trokken aan het kortste eind.


Klokkenluider zijn, of worden, is geen kwestie van een egotrip to fifteen minutes of fame, het is het naar eer en geweten handelen van individuen die strafbare of laakbare feiten constateren.


De stap die je zet om klokkenluider te worden, is in veel gevallen de meest destructieve stap die je kan zetren, want het kan je je baan, gezin, gezondheid en in sommige gevallen je leven kosten.


Betekend dit dat wij met zijn allen tot de zwijgzame meerderheid moeten gaan behoren? Nee. De klokkenluider is een baken van licht in een soms inktzwarte wereld. De persoon de klokkenluider moet dus onveranderd blijven bestaan in al zijn vormen, hoe groot- of kleinschalig het gemelde strafbare feit ook is.


Wat wel moet veranderen is de bescherming en demonisering van de klokkenluider door de huidige justitiële en politieke instanties, die een oproep tot klokkenluiden vaak laten vergezellen door een verkettering en vernietiging van de klokkenluider zelf.


Dit klokkenluidersfonds is dus opgericht met als basisdoel: financiële  hulp en bescherming van de klokkenluider in al zijn aspecten. Mede daarom zijn de personen achter deze fondswerving allemaal klokkenluiders die de vernietigende effecten van deze roeping aan den lijve hebben ondervonden.

Door middel van een donatie kunnen we de huidige en toekomstige klokkenluiders de hulp bieden die ze keihard nodig hebben of dat nou de kosten van een advocaat betreft, de kosten van een onderduikadres of een tegemoetkoming in de financiële ellende waarin ze terecht zijn gekomen na een eventueel ontslag omdat ze misstanden gemeld hebben.

Bent u klokkenluider en heeft u hulp nodig of wilt u zich vanuit uw expertise als advocaat, jurist of onderzoeksjournalist inzetten voor klokkenluiders in nood mail dan naar: klokkenluidersfonds@gmail.com.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

9 donaties
€ 115,00

Deze actie is gesloten.