Klem in eigen woning vanwege ontbreken traplift

Klem in eigen woning vanwege ontbreken traplift | Geld inzamelen
 
 
zendammateur wil graag traplift om in zijn huis te kunnen blijven wonen.

Bron NHNieuws

BUSSUM - Het echtpaar Ellie en Viktor de Vries weet zich geen raad meer. Ze wonen al meer dan veertig jaar met veel plezier in hun Bussumse appartement en willen daar graag blijven wonen. Doordat Viktor door ziekte slecht ter been is geworden, is dat steeds moeilijker.

Viktor is na een bloeddrukwegval linkszijdig verlamd geraakt. "Dat is vijftien jaar geleden en het lopen wordt steeds lastiger", legt Ellie uit. Hij heeft grote moeite om de bijna 60 traptreden naar zijn woning op te komen. "Het is een crime. Ik trek mezelf omhoog, maar moet onderweg regelmatig stoppen." Ze wonen er al sinds ze getrouwd zijn, inmiddels alweer veertig jaar geleden.

Logische oplossing lijkt om te verhuizen, maar ze kunnen een ander appartement niet betalen. Nog belangrijker is dat de 72-jarige Viktor ook zijn hobby als zendamateur zal moeten opgeven en dat is zijn ziel en zaligheid. "Ik weet dat het een keer ophoudt, maar het is niet fijn", zucht een emotionele Viktor. "Je kunt me beter tussen zes plankjes naar buiten hijsen dan dat ik wil verhuizen en niet meer kan zenden."

Traplift afgewezen
De aanvraag voor een traplift is door de gemeente Gooise Meren afgewezen, omdat dat teveel zou kosten. Volgens de familie De Vries gaat het om bijna 11.000 euro. In een reactie zegt de gemeente: "Als gemeente hebben wij de verantwoordelijkheid om geld goed uit te geven, dat mogen inwoners van ons verwachten. 

Wij maken dus ook de afweging of een uit te geven bedrag in verhouding staat tot het probleem dat er mee opgelost wordt. [...] Uit het totaal van dit onderzoek blijkt dat het echtpaar er goed aan doet om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, op de begane grond of bereikbaar per lift."

Uitzichtloos
Als alternatief is Ellie en Victor wel een verhuisvergoeding van 2.500 euro en 9 alternatieve appartementen aangeboden. Die woningen kunnen ze volgens hen echter niet betalen, omdat de huur zeker honderd euro per maand hoger is. Daarnaast zou een verhuizing het vermoedelijke einde van de hobby van Victor betekenen. De zendmast die ze op hun balkon hebben staan van enkele meters hoog, zal waarschijnlijk niet meer kunnen worden herplaatst.

Ze zien ze dan ook geen andere oplossing dan er het beste van te maken. "Het is uitzichtloos. We zitten klem. Ik wil zijn hobby ook niet afpakken", zegt Ellie. "We willen samen oud worden en hier blijven wonen." Viktor hoopt nog op een wonder: "Als ik de Postcodeloterij win, dan koop er gelijk een traplift van."Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
41 donaties
€ 1.001,00
Doel: € 11.000,00
9%

Deze actie is gesloten.