Geld inzamelen | Kirsten v.d. Ploeg Laat me niet zitten
 
 

Kirsten v.d. Ploeg Laat me niet zitten

Stamceltransplantatie in Mexico

Wilt u mij helpen? A.u.b. laat mij niet zitten!

Mijn naam is Kirsten v.d. Ploeg, 51 jaar, en ik heb een agressieve vorm van Multipele Sclerose, genoemd Primair Progressieve Multipele Sclerose (PPMS). Binnen één jaar is mijn lopen van “lopen zonder hulpmiddel” veranderd naar “strompelen met een stok” met gevolg valpartijen. Langere afstanden kan ik alleen in de rolstoel afleggen. 
 
In Nederland ben ik uitbehandeld, maar in Mexico is d.m.v. stamceltherapie (HSCT) wel een behandeling mogelijk met een succesratio van 80% verbetering van de symptomen.
Deze behandeling wordt in Nederland regelmatig bij leukemiepatiënten toegepast, maar helaas krijgen MS patiënten deze behandeling niet. De complete behandeling kost 70.000 euro en er zijn lange wachtlijsten. Tijdens deze behandeling wordt het afweersysteem vernietigd  d.m.v. chemokuren. Gezonde stamcellen worden terugzetten en vormen de basis voor het nieuwe afweersysteem wat zodoende “gereset” wordt.

Een therapievorm waarbij voor mij een grote kans is op een normaal bestaan zonder pijn en beperkingen.

Ik kan mijn geluk niet op over het feit dat de kliniek in Mexico bericht heeft gegeven dat ik in december een stamceltransplantatie kan ondergaan. Voorwaarde is wel dat het complete bedrag twee maanden van te voren betaald moet worden. Nachten lig ik wakker om te bedenken hoe ik dit bedrag toch bij  elkaar moet krijgen.  Ik ben nog steeds aan het werk, maar zulke bedragen kan ik met mijn inkomen niet opbrengen. Met zijn allen moet het wel lukken. Wilt u mij a.u.b. helpen?

 Ik leg elke cent aan de kant en mijn collega’s, kennissen en vrienden hebben al 4.000 euro bij elkaar gesprokkeld. Ik ben enorm dankbaar voor alle  donaties, acties en hun belangeloze inzet, maar wij kunnen het zonder uw hulp niet redden, vooral niet binnen dit termijn.

Mag ik een beroep op u doen? Zonder deze behandeling kom ik uiteindelijk op bed te liggen en word ik een pleeggeval. Dit is mijn ergste nachtmerrie, want ik wil gewoon in de maatschappij mee blijven doen;  gewoon mijn werk kunnen blijven doen,  gaan en staan waar ik wil en met name zonder hulp. Mijn zelfredzaamheid is zeer belangrijk voor mij. Voor een gezond iemand normaal en voor mij mijn grootste wens.  

Wilt u mij helpen om deze wens uit te laten komen? Mijn wens om in december richting Mexico  te gaan voor stamceltherapie, zodat de MS geen kans krijgt om nog meer onherstelbare schade aan te richten!   
A.u.b. laat mij niet zitten!

Alvast bedankt. Een hoopvolle en dankbare

Kirsten v.d. Ploeg

 

Kirsten van der Ploeg
10-08-2018

Vandaag ben ik langs onze bank gegaan om een bijdrage te vragen voor mijn stamceltransplantatie. Helaas steunt de bank alleen grotere sportevenementen en geen zieke personen.

Ik laat het er niet bij zitten en ga een mail sturen om te vragen om een trouwe klant niet te laten sitten. Wordt vervolgt maar eerst nog even een nette zakelijke brief in elkaar zetten.

Eerlijk gezegd ben ik diep teleurgesteld dat een bank zieke personen niet de moeite waard vind om te sponsoren/steunen. 


Kirsten van der Ploeg
05-08-2018

Wat is stamceltherapie voor MS?

Stamcel Transplantatie
Bij Autologe Hematopoietische Stamcel Transplantatie (aHSCT) wordt het afweersysteem dat ontregeld is gereset. Ten eerste worden uit het bloed stamcellen geïsoleerd en tijdelijk ingevroren. De patiënt wordt behandeld met onder andere chemotherapie, waardoor het ontregelde afweersysteem wordt vernietigd. Daarna worden de eigen stamcellen ontdooid en teruggegeven aan de patiënt. Deze stamcellen vormen de basis voor het nieuwe afweersysteem wat zodoende gereset wordt. In de afgelopen drie jaar zijn er wereldwijd naar schatting 1.500 MS-patiënten op deze manier behandeld. Vooralsnog lijkt het een veelbelovende en effectieve behandeling bij mensen met een agressieve vorm van MS. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet toegepast en niet vergoed door zorgverzekeraars.
 


Kirsten van der Ploeg
04-08-2018

Vandaag heb ik een verzoek om financiele ondersteuning bij mijn zorgverzekeraar ingediend. Ik ben zo benieuwd naar de reactie. Marie heeft mij geholpen met het opstellen van een nette, zakelijke brief. 

Omdat ik er emontioneel zeer bij betrokken ben, is het voor mij erg lastig, om dit van de zakelijke kant te benaderen en te formuleren. Gelukkig heeft Marie haar hulp aangeboden. 

Dank je wel Marie, vakwerk. Helemaal top. :)

Dit is nog eens wat anders dan een declaratie indienen.

Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord en hou jullie op de hoogte. 

 

Groetjes

Kirsten :)


Kirsten van der Ploeg
03-08-2018

Vandaag was een topdag met donaties. :) Ik had het druk met bedankjes schrijven maar mij hoor je niet klagen hoor. Hartelijk bedankt iedereen en fijn dat jullie een helpende hand uitsteken. Ook de bemoedigende woorden doen goed en geven mij enorm veel energie.
Morgen gaat een brief naar mijn zorgverzekeraar om te vragen of hij ook een helpende hand uitsteekt en mee helpt om mijn grootste wens uit te laten komen. Ik hou jullie op de hoogte. Ik zet het dan hier neer.
Nogmaals bedankt iedereen en blijf a.u.b. mijn bericht delen. :)
Fijn weekend. :)


Kirsten van der Ploeg
03-08-2018

Lieve mensen.

Ik doe mijn best om iedereen te bedanken voor de bemoedigende woorden en de donaties.

Zou het toch gebeuren dat ik u vergeet te bedanken dan wil ik u bij deze alsnog heel hartelijk bedanken voor uw steun.

 

Lieve mensen hartelijk bedankt!!!! 111

 


Kirsten van der Ploeg
02-08-2018

De behandeling is van december naar januari verplaatst. 


 

Laat een reactie achter

74 donaties
€ 3.395,00
Doel: € 65.000,00
5% / 169 dagen te gaan