Kinderhulp Educatie

Kinderhulp Educatie | Geld inzamelen
 
 
Geef kinderen een toekomst

Dominicaanse Republiek! Voor ons een prachtige vakantie bestemming, voor hen een arm bestaan en vaak een uitzichtloze toekomst.

Met onze hulp kunnen wij er in ieder geval voor zorgen dat deze kinderen naar school blijven gaan! Educatie bepaald de toekomst! 

Wij willen ons inzetten voor kinderen en scholen die hulpbehoevend zijn in de Dominicaanse Republiek. Boeken en leermateriaal is er bijna niet aanwezig. In vaak te kleine en overvolle lokalen wordt er les gegeven aan jongeren van de leeftijd 6 t/m 16. De omgeving ziet er niet veel beter uit dan het gebouw waar de lessen worden gevolgd.

Veel kinderen hebben geen of oude school uniformen en hebben niet de basis voorzieningen zoals wij deze kennen. Denk aan o.a. goede schoeisel en kleding. En zijn daarbij ook nog eens afhankelijk van de maaltijden (tegen een kleine vergoeding) die op school worden uitgedeeld.

Van het ingezamelde geld gaat elke euro naar de school en wordt uitgegeven in de Dominicaanse Republiek, zodat wij ook ons steentje bijdragen aan de economie van het land. Zo helpen we niet alleen de school, maar ook de winkeliers voor wie het vaak moeilijk is hun hoofd boven water te houden door de lage inkomensnormen. 

We hebben veel contact met de school en zij hebben ons laten weten dat er een grote behoefte is aan educatieve spullen... denk aan potloden en pennen, boeken en schriften etc etc. Belangrijkste is dat deze kinderen zich kunnen ontwikkelen en een kans maken in de maatschappij. 

Daarnaast willen wij natuurlijk dat ieder kind gezond en wel is en daarvoor zijn we in contact met een arts die maandelijkse controles komt uitvoeren en zorgt dat ieder kind krijgt wat hij/zij nodig heeft aan medische zorg. Dit plan wordt nog verder uitgewerkt en bekeken of dit (met name financieel) gerealiseerd kan worden! 

Help jij ook mee om dit doel te realiseren en de kinderen hoop op de toekomst te geven?! 

 

Onze dank is groot! Alleen maar liefde ❤

 

Wendy Noorlander
01-07-2018

De eerste (baby) stapjes zijn gezet!! 💞💞

Dankzij twee hele lieve mensen die wij tijdens onze vakantie hebben ontmoet, Juan Manuel en Stefanie , zijn de kinderen van de school in Bavaro geknipt!

Tot nu toe is het ons gelukt om een tondeuse aan te schaffen en hebben we dus de jongens kunnen knippen. Voor de meiden gaan Juan Manuel en Stefanie ervoor zorgen dat voor hen ook een kapster mee komt die kan knippen, stylen en vlechten. 

Er zijn voedsel pakketten gemaakt en uitgedeeld aan een aantal ouders van de (meest behoeftigen) kinderen zodat hun gezinnen de komende periode voorzien zijn van basis behoeften zoals water, melk, meel, eieren etc.

Helaas zijn hier geen foto's van gemaakt en ook van het uitdelen hebben we geen foto's. De ouders schaamden zich en wilden niet gefotografeerd en/of gefilmd worden. Wel hebben de ouders en kinderen hun dankbaarheid in overvloed getoond! Zo konden zij niet vaak genoeg bedanken en zijn er een hoop tranen van geluk gevloeid. Dit kleine beetje is al meer dan zij zich kunnen wensen... zo simpel kan het voor ons dus zijn en voor hen is het meer dan zij kunnen wensen. 

De volgende ronde zullen we ervoor zorgen dat er in ieder geval foto's en filmpjes zijn van de pakketten die dan hier kunnen worden ge-upload.

We hebben wel wat foto's opgestuurd gekregen van de jongens die werden geknipt! Dit blije gezichtje is toch prachtig?! 😁😍

We zijn er natuurlijk nog lang niet maar het begin is er en we blijven ons uiterste best doen om ons doel te behalen! En dat is het opknappen van de school en deze te voorzien in alle middelen die zij nodig hebben om de kids een toekomst te bieden! 

Bedankt lieve mensen, voor jullie donaties, support en medeleven!! ❤

Charing = Caring! Delen = Lief! Blijf ons vooral steunen zodat ons doel behaald gaat worden!! 

 

ALLEEN MAAR LIEFDE! 


Wendy Noorlander
29-05-2018

Wij zijn niet alleen op zoek naar mensen die geld willen doneren maar ook naar kleding voor kinderen van alle leeftijden. 

Speelgoed en andere spullen die zinvol kunnen zijn om onze kinderen in de Dominicaanse Republiek blij mee te maken zijn uiteraard van harte welkom.

Voor meer informatie over waar je deze spullen naartoe kunt brengen, kunt u contact opnemen met

Wendy Noorlander 

Telefoonnummer: 0611833027


14 donaties
€ 130,00

Deze actie is gesloten.