Haags KINDERFIETSENPLAN ieder kind een fiets

Haags KINDERFIETSENPLAN ieder kind een fiets | Geld inzamelen
 
 

Ieder kind een fiets door het Haags Kinderfietsenplan

In een land dat meer fietsen telt dan inwoners zou toch iedereen een eigen fiets moeten hebben? Zeker als je niet in staat bent om er zelf één aan te schaffen. 

Daar kunnen we samen iets aan doen. Lever zelf een fiets in of help mee de fiets op te knappen en te kunnen onderhouden.

Het Haags Kinderfietsenplan (HKFP) is een initiatief van de ANWB met als doel om landelijk zoveel mogelijk – niet meer gebruikte – kinderfietsen in te zamelen. De ingezamelde fietsen gaan naar officieel partner stichting Leren Doen, waar de fietsen samen met leerlingen van ROC Mondriaan worden opgeknapt. Eenmaal opgeknapt zullen de fietsen – in samenwerking met de partners van het HKFP – terechtkomen bij kinderen van minima die niet in staat zijn om zelf een fiets aan te schaffen.

Drie jaar gratis onderhoud en omruilen
Het HKFP stopt niet na de donatie van de fiets: Leren Doen zorgt dat de fiets de eerste drie jaar kosteloos kan worden gebruikt. Bij defecten wordt de fiets gerepareerd en als de fiets te klein is geworden kan deze – zonder kosten – worden geruild voor een groter model. Leren Doen richt samen met haar partners speciale HKFP servicepunten in, zodat er altijd een servicepunt in de buurt is waar de deelnemers van het HKFP – op vertoon van hun HKFP paspoort – terechtkunnen. Door het aanbieden van een kleine gereedschapset en (online) instructievideo’s worden de kinderen in staat gesteld om onder andere zelf hun band te plakken en hun fiets te onderhouden, waardoor duurzaamheid van het fietsen wordt bevorderd. Dat zorgt tevens voor een belangrijk stuk eigenaarschap. Op deze manier krijgen wij kinderen op een duurzame manier aan het fietsen, wat uiteraard goed is voor hun algehele gezondheid, inzicht, motoriek, het bevorderden van sociale contacten/activiteiten én het milieu. 

Door gebruik te maken van tweedehands fietsen zorgt dit voor het reduceren van CO2 uitstoot en sluiten we aan bij een circulaire economie.

De bijvangst
Samen met ROC Mondriaan en de gemeente Den Haag organiseert Leren Doen een opleiding in de fietstechniek waar kwetsbare jongeren de kans krijgen om een volwaardige mbo-opleiding te volgen inclusief baangarantie. De jongeren worden betrokken bij de uitvoering waarbij het maatschappelijke karakter van het project een belangrijke bijdrage levert in de ontwikkeling van de jongeren.  

Dit alles kan uiteraard niet zonder uw financiële hulp

Leren Doen en het Haags Kinderfietsenplan vraagt om uw steun om zoveel mogelijk fietsen te kunnen repareren en doneren. Want ieder kind verdient toch een eigen fiets?

Meer informatie over Kinderfietsenplan zie: www.iederkindeenfiets.nl en www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan   

Meer informatie over Leren Doen zie www.lerendoen.org                 

🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲🚲

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
30 donaties
€ 5.003,00
Doel: € 10.000,00
50% / 190 dagen te gaan