Kinderen in Uganda

Kinderen in Uganda | Geld inzamelen
 
 
als moeder en dochter samen op reis naar uganda om daar het werk van compassion te steunen

Klaslokalen voor 774 kinderen in Uganda
Een groot deel van de lessen van All Nations Child Development Centre, een van de Compassion-projecten in Noord-Uganda die we tijdens de reis zullen bezoeken vindt plaats in de open lucht. Dit is erg onrustig, kinderen raken snel afgeleid door alles wat er om hen heen gebeurt. Daarbij komt dat lessen bijvoorbeeld tijdens het regenseizoen vaak onderbroken of afgezegd moeten worden. Dit zorgt voor grote verstoring van het lesprogramma. Daarom zullen we ons met elkaar inzetten om de leeromstandigheden van de bij elkaar 774 kinderen een flinke boost te geven. We willen € 45.000,- ophalen om de bouw van nieuwe klaslokalen te realiseren. Bouw jij mee aan de toekomst van deze kinderen in Uganda?
In All Nations Child Development Centre, een van de Compassion-projecten in Noord-Uganda die we tijdens de reis zullen bezoeken, is het aantal kinderen flink toegenomen: van 313 naar 505. Hierdoor is een tekort aan klaslokalen ontstaan.
Een ander project in het Luwero District in Central Uganda, dat plek biedt aan 269 kinderen, staat voor dezelfde uitdagingen.
De huidige bouw van nieuwe klaslokalen is gestagneerd, simpelweg omdat er geen middelen beschikbaar zijn om dit af te maken. Het is belangrijk om de bouw voort te zetten, omdat het fundament dat er ligt, kwetsbaar is wanneer het aan regen wordt blootgesteld.
Geen werkbare situatie voor de langere termijn. Meer ruimte zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren en meer baat hebben bij de lessen die zij krijgen.

We zullen ons met elkaar inzetten om de leeromstandigheden van de bij elkaar 774 kinderen een flinke boost te geven. Met de € 45.000,- die we willen ophalen kunnen we de klaslokalen afmaken waar aan begonnen is, twee nieuwe lokalen bouwen op het andere project en een fundament leggen om nog eens drie lokalen te realiseren.

ook willen wij geld ophalen voor de moeders in het Child Survival Programma. Dit programma is gemaakt voor moeders en baby's die zonder hulp weinig overlevingskans hebben. Door middel van voedsel, voorlichting en (medische) zorg worden zowel moeder als kind ondersteund en bevrijd uit uitzichtloze en levensbedreigende situaties.

Wij willen geld inzamelen zodat wij spullen kunnen kopen voor deze mensen. Spullen die hun zelf niet kunnen betalen of überhaupt niet in dat land hebben. 

 

wij willen jullie vriendelijk bedanken voor deze mooie gift!

vr gr  Nellie en Janine Engelen

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 300,00
Doel: € 1.000,00
30%