Kinderboerderij zoekt water

Kinderboerderij zoekt water | Geld inzamelen
 
 
Wij willen een waterbron slaan met pomp om de ganzen een blijvend zwemwater te geven.

Al meer dan 25 jaar bestaat er een particuliere kinderboederij in Pernis. We zijn dan ook maar wat trots dat we dat kunnen zeggen. Het gaat het ene jaar iets makkelijker dan het andere maar we zijn er nog steeds en leren met veel plezier aan jong en oud het wel en wee over de dieren en de natuur.

De boerderij houden we met 6 vaste vrijwilligers draaiende, hiervan zijn er 2 die zich met het financiële gedeelte bezig houden en 4 die proberen het op de boerderij zo mooi en schoon mogelijk te houden.

We zijn er al even mee bezig en de laaste 3 jaar is er veel verandert, zo is er o.a. een groot verblijf gemaakt voor de konijnen zodat ze niet meer de hele dag in kleine hokjes hoeven te zitten, is er een nieuw kippenhok met grote uitloop gemaakt. Heeft de stal van de paarden een grote make-over gekregen, is er een bloementuin gemaakt door de scholen uit Pernis en wonen er tegenwoordig ook bijenvolken in korven bij ons. 

Via een bewonersinitiatief is er geld gekregen voor een grote blokhut waar in de toekomst educatie gegeven kan worden. Er is wel maar weining subsidie vanuit de gemeente voor ons en we proberen daarnaast met donaties en materiële hulp van de bedrijven uit de buurt rond te komen. Gelukkig lukt dat nog ieder jaar. 

Maar soms is er net iets meer geld nodig en dat is dus nu.

Wij dachten nl dat het slootje bij de ganzen wel diep genoeg zou zijn om gevuld te blijven en zo een heerlijk zwemwater voor de ganzen kon zijn, maar helaas. Het heeft goed vol gestaan maar sinds de lente verleden jaar staat het droog. De beste manier om onze ganzen van een lekker vol slootje te kunnen voorzien is een waterbron met pomp slaan zodat we zelf de sloot kunnen vullen met grondwater zodat de ganzen dan het hele jaar rond baantjes kunnen trekken ipv poedelen in een badje.

Ook kunnen we met een waterpomp de bloementuin /schooltuinen van water voorzien!! Dus help ons mee en doe een donatie! Klein gebaar = grote dankbaarheid 🤗👌

Help u ons?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
26 donaties
€ 980,00
Doel: € 3.000,00
32%

Deze actie is gesloten.