Kinder brandwondencentrum Gambia

Kinder brandwondencentrum Gambia | Geld inzamelen
 
 
Inzamelingsactie om verblijfsaccomodatie te bouwen voor kinderen met ernstige brandwonden

 Een ernstige brandwond blussen met zand en/of genezen door konijnenhaar op de wond te doen, is gangbaar onder lokale gemeenschappen in Gambia. Dit zijn voorbeelden om de vele brandwonden die baby's, peuters en kleuters oplopen, te behandelen. Armoede tergt Gambia, de toegang tot schoon water en gezondheidszorg is voor velen buiten bereik vanwege de afstand. Eén van de veel voorkomende oorzaken van de brandwonden zijn ongelukken waarbij jonge kinderen in kookvuren vallen, hete pannen aanraken, of kokend water over zich heen krijgen.

De bedoeling is het aanbouwen van een verblijfsruimte aan een al bestaand "behandelcentrum", waar zwaar verbrandde patientjes, die niet op de rug in een doek naar huis gesjouwd kunnen worden, een nachtje kunnen bijkomen. Die ruimte dient tevens als verblijf voor een stagiair die wil helpen de kennisoverdracht te doen en de behandelingen te documenteren.

Tevens wordt er een eenvoudig toilet en doucheruimte gebouwd om de wonden te spoelen.

Door plaatsing in regionale dagbladen (lezers helpen lezers) en oproepen via sociale media, zijn er al tal van verbandmiddelen ter beschikking gesteld.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 40,00
Doel: € 7.000,00
0%

Deze actie is gesloten.