Kerstactie Eemsdeltacollege

Kerstactie Eemsdeltacollege | Geld inzamelen
 
 
Het opgehaalde geld van de kerstactie gaat naar de voedselbank in Delfzijl

De 24-uurs actie is vol!!!

 

 

Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt en 24-uurs actie op school.

 

Dit jaar gaan de opbrengsten naar de voedselbank in Delfzijl. Zij kunnen het geld goed gebruiken om de voedselbank draaiende te houden. Een aantal leerlingen van de organisatie heeft een interview gehouden met de voedselbank, deze kun je bekijken op de website: https://www.doneeractie.nl/kerstactie-eemsdeltacollege/-5305.

 

De kerstmarkt is op donderdag 21 december van 18:00 t/m 20:00 en wordt georganiseerd door de eerste en tweede klassers, hun mentoren en de feestcommissie.

 

Die avond wordt er in de kantine eten verkocht, zijn er lekkere warme dranken te nuttigen en kun je mooie kerst snuisterijen kopen of laten maken. Waag je het er op en doe je mee aan de loterij? Ook kan je kleine zusje (of jij?!) een rondje paardrijden op het veld achter de school. Dus vraag je vrienden, familie en kennissen om te komen en (veel) geld uit te geven voor dit goede, lokale doel!

 

De 24-uurs actie is op de nacht van 21 op 22 december voor leerlingen van het Eemsdeltacollege op locatie Pastorielaan. Er zijn die nacht verschillende activiteiten zoals: Leraren vs leerlingen, sportoernooi, pokeren, quiz, vlaggenroof en nog meer. Voor de activiteiten van de volgende dag (vrijdag 22 december) krijg je vrijstelling. Ben je onder de 18? Dan heb je toestemming van je ouder(s) of voogd(en) nodig!

 

Wil je hieraan meedoen? Doneer dan 40 euro met vermelding van je naam en klas.

Heb je nog vragen of een leuk idee voor de kerstmarkt of 24-uurs actie? Neem dan contact op met de organisatie: fecoedc@outlook.com of ga even langs bij meneer Mud.

 

Hier kun je het interview met de voedselbank lezen: 

Interviewer: als eerste hartstikke bedankt dat u ons een rondleiding wou geven. Het is heel erg nodig dat er geld en voedsel wordt gedoneerd. Mijn eerste vraag aan u is hoeveel mensen hier wekelijks komen?

Geïnterviewde: ik begin even met jullie eerst te bedanken dat jullie een actie gaan doen voor de voedselbank, want inderdaad wij hebben heel veel geld en voedsel nodig. Wij hebben iedere week 140 mensen die hier komen die een voedselpakket nodig hebben. Dus 140 mensen die iedere week 20 producten krijgen. Dat betekent dat er iedere week heel veel producten de deur uit gaan en ook iedere week weer binnen moeten komen. Daar doen wij ons best voor en dat moet gaan via donaties en via supermarkten die ons voedsel leveren.

Interviewer: zijn het vooral jongere of oudere mensen die bij de voedselbank komen?

Geïnterviewde: allebei eigenlijk wel. Er zijn zowel jonge mensen, met een gezinnetje, die een uitkering hebben en die toch heel veel kosten in hun gezin hebben en daardoor te weinig geld overhouden om hun dagelijkse boodschappen te doen. Als je minder dan 40 euro te besteden heb in één week voor je boodschappen, kleding, kapper, enz. dan kom je in aanmerking voor de voedselbank. 40 euro om een hele week mee rond te komen is dus heel weinig in een gezin dus die hebben echt wat extra hulp nodig.

Interviewer: is de voedselbank het laatste redmiddel waar de mensen heengaan?

Geïnterviewde: voor die mensen wel ja, want ze zeggen wel eens: “wat moeten we eten en hoe moeten wij ooit nog aan boodschappen komen?” En dan zijn ze heel erg ‘blij’ dat wij hun een voedselpakket kunnen geven. Sommige mensen vinden het ook wel heel erg dat ze niet met hun eigen geld kunnen rondkomen en dat ze hulp nodig hebben van de voedselbank.

Interviewer: merkt u een verschil in het aantal mensen dat de afgelopen jaren bij de voedselbank komt?

Geïnterviewde: ja wij merken wel verschil, want wij hadden vorig jaar rond deze tijd nog 180 mensen en tegenwoordig zijn dat er nog maar 140, dus wij zijn toch kleiner geworden. En eigenlijk is dat heel fijn, want dat betekend dat minder mensen gebruik hoeven te maken van de voedselbank. We weten niet precies hoe dat komt, we hopen dat het komt doordat de economie weer aantrekt.

Interviewer: wat voor producten probeert u wekelijks in het voedselpakket te doen?

Geïnterviewde: wij proberen een zo gezond mogelijk product uit te geven. Er zit altijd brood in het voedselpakket en sinds een half jaar geleden zit er ook altijd vlees bij. Ook proberen we er altijd producten zoals melkproducten, aardappelen of pasta en als het kan soms allebei. Van deze producten zitten er dan zeker 2 á 3 hele maaltijden in het voedselpakket. De rest is een aanvulling op dagelijkse dingen. Dat kan zijn ranja, koffie en thee. Soms is het ook wel chips en koekjes, alleen maar omdat het lekker is en omdat we het hebben. Alles wat we hebben geven we uit.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
118 donaties
€ 6.692,00
Doel: € 3.000,00
223%

Deze actie is gesloten.