Kerst ook voor mensen met dementie

Kerst ook voor mensen met dementie | Geld inzamelen
 
 

Een klein gebaar van u, is voor deze bezoekers een heel groot genot.

In de regio Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw lijden op dit moment al zo’n 750 mensen aan dementie; in 2030 schat men dat dit er al 1100 zullen zijn. Het zal dan ook niemand verbazen dat iedereen in zijn/ haar directe omgeving hier op termijn wel mee te maken kan krijgen. Ook wij maken dit van dichtbij mee en uit ervaring weten wij, het is niet eenvoudig maar liefde overwint alles. 

Ondanks dat bij de bezoekers van Zorgboerderijf Buitengewoon de diagnose dementie al is gesteld, is in beweging blijven ook voor hen nog altijd heel belangrijk. Door de indrukken die ze tijdens het wandelen, tuinieren, koken en fietsen, muziekmaken opdoen, worden hun hersenen geprikkeld, behouden ze meer sociale contacten, waardoor ze minder in een isolement terecht komen, minder snel depressief worden en op deze wijze nog hele mooie momenten mogen beleven. 

En dat is de reden waarom wij de boer op blijven gaan voor deze bezoekers. 

Een klein gebaar van u, is voor deze bezoekers een heel groot genot. Alvast bedankt namens alle vrijwilligers van Zorgboerderij Buitengewoon, de bezoekers en van ons Mariska en Monique Lamens. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
76 donaties
€ 2.706,00
Doel: € 7.500,00
36%

Deze actie is gesloten.