Keep her Flying!

Keep her Flying! | Geld inzamelen
 
 
Actie voor het behoud van Nederlandse historie.

De afgelopen 12 jaar heeft de Stichting Exploitatie Catalina (SEC) de Catalina, met financiële ondersteuning van de Vrienden van de Catalina en de eigenaar, in Nederland en omstreken kunnen laten vliegen. Zeker gezien de financiële crisis in de afgelopen jaren was dat soms een hele uitdaging.

Echter; het jaar 2017 is voor SEC een financiële ramp geworden. 
- Allereerst trad er in het begin van het vliegseizoen een ernstig defect op bij 1 van de 2 motoren hetgeen betekende dat er een nieuwe motor gekocht moest worden ter waarde van € 80.000. De vervanging van de motor op de Catalina heeft een kleine maand geduurd, waardoor ze tevens een aanzienlijk omzetverlies leden.
- Op 15 augustus 2017. moest de Catalina een voorzorgslanding maken op het vliegveld Lelystad doordat het neuswiel niet naar buiten wilde komen.
Zie hier voor beelden van de voorzorgslanding:
https://www.youtube.com/watch?v=JqTuNh0AxtY&t=
Hierdoor heeft de Catalina een zodanige schade opgelopen dat ze dat jaar niet meer konden vliegen. Naast de kosten van de reparatie (€ 25.000 eigen risico) zijn ze wederom geconfronteerd met een aanzienlijk omzetverlies.

Het gebrek aan financiële middelen is nu zodanig hoog dat zowel de reparatie als het jaarlijks onderhoud gevaar loopt. Ook de eigenaar is niet meer in staat om financieel op afdoende wijze bij te springen. Door deze situatie loopt het komende vliegseizoen van de Catalina gevaar en sterker nog, wellicht moet de Catalina worden verkocht om uit de schulden te komen. Gezien de imposante historie van deze Catalina is er vanuit Amerika veel belangstelling.

Het zal een gruwel zijn als de Catalina uit Nederland verdwijnt, want dan ben ik er van overtuigd dat een vliegende Catalina in Nederland voorgoed verleden tijd is.

Helpt u alstublieft mee om deze gruwel te voorkomen?
Er is niet veel tijd meer, dus we moeten snel handelen!


Nieuws artikel over de Catalina in de Stentor:
https://www.destentor.nl/lelystad/vliegboot-catalina-uit-de-lucht-door-geldgebrek~a7738c60/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 300.000,00
0%

Deze actie is gesloten.