Kamperen bij Lex en Mirjam

Kamperen bij Lex en Mirjam | Geld inzamelen
 
 
Onze droom is jou vakantie! Wij willen een camping beginnen met een gebouw voor iedereen

Al jaren hebben we een droom een camping te beginnen, een droom die eigenlijk nooit geen werkelijkheid zou kunnen worden. De meeste campings worden via familie overgenomen of ze gaan op in de grotere bedrijven die ze overnemen. De kans dat wij er ergens op die manier in zouden rollen is heel erg klein, als het niet gewoon onmogelijk zou zijn. Zo het eruit zag zou onze droom eigenlijk altijd een droom blijven, helaas.

Een aantal jaar geleden, in een tijd waarin ons leven diep zat, ben ik tijdens een wandeling langs een stuk grond gelopen. Het was, zo ervaarde ik het alsof God tegen mij zei: Dit is de grond. Huh? Dit is de grond, hier ga je een camping beginnen.

Verbazing en enthousiasme vulde mijn gedachten, binnen zeer korte tijd ontstond er een geweldig plan. Ik genoot ervan en vroeg me af; kan dit werkelijkheid worden? Eerder had ik plannen bedacht die dan altijd alweer erg snel uit elkaar spatte, meestal door mijn man Lex die iets niet zag zitten of er helemaal geen interesse in had. Dit leidde bij mij wel tot teleurstellingen dat zo snel en hard mijn plannen niet verder ontwikkelde. Maar dit was anders, dit ervaarde ik als een plan van God en dat mocht niet uit elkaar spatten van mij. Ik besloot dit plan met een vriendin te bespreken, wat vond zij ervan? Zou het een plan van de Heer kunnen zijn? Zou ik er ook helemaal naast kunnen zitten?
Eind van het gesprek met mijn vriendin legde we vast dat ik er toch met Lex over moest gaan praten, tenslotte is hij ook onderdeel van het plan. We hebben God gevraagd Heer als dit Uw plan is dan is de reactie van Lex positief, is Lex niet positief dan laat ik het voor nu rusten. Rusten omdat ik eigenlijk vanaf het begin af aan overtuigt ben dat dit een plan van God is. Ik besef me dat dit best een gevaarlijke uitspraak kan zijn, wat als het allemaal niet lukt is het dan ineens toch niet Gods plan? Inmiddels ben ik zo ver dat ook wanneer het nu niet lukt, het toch een plan van God is. Wij zien alleen maar een heel klein stukje van Zijn plan, ik denk dat we niet alles zien misschien is wat we zien maar een glimp van het hele plan.  


U kunt het raden, Lex was positief! Ik helemaal blij natuurlijk! Ook wist hij nog van iemand waar we vroeger omgang mee hadden die ook een camping wilde beginnen, dat is nooit wat geworden omdat de gemeente daar niet aan mee wilde werken. Hmmm daar stonden we voor het volgende dilemma, zouden wij wel medewerking van de gemeente kunnen krijgen? We hebben ze gebeld, 2 dagen later was er een ambtenaar bij ons in huis. Hij was erg enthousiast en hielp ons nog verder op weg, we wisten natuurlijk helemaal niet hoe wij dit alles aan moesten pakken. De ambtenaar adviseerde ons een principe aanvraag in te dienen met alles wat wij graag op de camping willen realiseren. Dit hebben we vrij breed in gediend; tent, supermarkt, theetuin, trekkershut en grote zaal met de mogelijkheid voor het organiseren van kerkdiensten, feesten en partijen ook voor de plaatselijke bevolking. Ook zou het gebouw gebruikt moeten gaan worden voor het organiseren van diverse activiteiten voor diverse doelgroepen zoals, eenzame onder ons. Maar ook jeugd- en kinderactiviteiten kunnen er plaats vinden, evenals dat de ruimt af te huren is voor het houden van vergaderingen en workshops. We zouden ook graag een retraite programma willen gaan aanbieden in combinatie met de trekkershutten. De camping met alle onderdelen zal tot zijn doel komen wanneer mensen er ontspanning vinden en tot herstel komen. Dit alles vanuit een Christelijke achtergrond die we niet aan mensen willen opdringen maar waarvan het wel duidelijk is dat wij het plan ontvangen hebben uit de handen van God. Bij hem is iedereen welkom en daarom ook bij ons.
We overwegen ook met diverse mensen of organisaties samen te gaan werken die ons kunnen ondersteunen in de diverse programma’s mar ook met het werk wat de camping met zich meebrengt. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld tienermoeders, ex gedetineerde, mensen die hun plaats terug moeten vinden in de maatschappij.  Ook zouden we met scholen willen samenwerken, de landbouwschool voor diverse lessen die ze bij ons op het terrein kunnen gaan geven. Later is er ook nog de gedachte bij gekomen om het gebouw zo in te richten dat er ook bv een dagverblijf onder leiding van een daarvoor gediplomeerd iemand in de zaal terecht zou moeten kunnen. Deze plannen werden enthousiast ontvangen door de gemeente, zij willen meewerken aan een bestemmingswijziging. Ook deze deur ging voor ons open, waardoor we ons weg vervolgde en bij het volgende punt kwamen. Geld.

We hebben zelf geen geld voor deze plannen dus dat moet ergens anders vandaan komen. Hiervoor heb ik een bedrijfsplan geschreven. Diverse onderzoeken heb ik verricht en verwerkt in het bedrijfsplan. Ik wist werkelijk niet dat ik dat kon en twijfelde zo over het bedrijfsplan dat ik het niet in durfde te leveren. We hebben eerst een plaatselijke ondernemer gevraagd het door te nemen en erop te reageren. Ik hoor het nog op de grond vallen nadat ik het in door de brievenbus gooide. Wat heb ik gedaan dacht ik, hij ziet me aankomen, ik ex kapstertje nu huisvrouwtje denk even een ondernemersplan te schrijven wat dan ook nog onder ogen te geven aan een drukke ondernemer, tijd van hem vraag, op wil sturen naar de bank en dan ook nog hoop uitgenodigd te worden? O O, maar ja, ik kon niet meer terug, het lag luid en duidelijk aan de andere kant van de deur van de ondernemer…. Enige tijd later hadden we met hem een afspraak en kregen we te horen dat het GEWELDIG was. Ik moest er bijna van huilen. Wat een goedkeuring kregen wij, iets wat we allemaal toch nodig hebben? En dat over iets waar ik helemaal geen kaas van heb gegeten, een bedrijfsplan schrijven. Schrijven kan ik wel, maar een bedrijfsplan is toch echt iets heel anders als een leuk verhaal! Nu moesten we het nog inleveren bij de bank. Een spannend gebeuren.

We zijn bij de bank uitgenodigd. Iets wat op zichzelf al best bijzonder is. Ons plan wordt eigenlijk van alle kanten als een goed plan bestempeld. Dat is echt geweldig en daar zijn we zo dankbaar voor!
Wat wel erg jammer is, door verschillende regels waar een bank niet vanaf kan wijken, is het in dit stadium van het plan nog niet mogelijk een financiering bij de bank los te krijgen. De grootste factor is dat we geen eigen geld hebben en niet direct inkomsten waarmee wij een lening kunnen aflossen. Dit is best een grote teleurstelling, we hebben een goed plan maar geen geld. Is er dan voor de gewone mens al wij zijn niet mogelijk een grote droom werkelijkheid te laten worden. We willen gewoon dienen, dienstbaar zijn naar onze mede mens, dat moet toch kunnen? Helpt u ons mee helpen?

U kunt helpen door via deze site een donatie aan ons te geven. Dit kan een eenmalige gift zijn maar u kunt ons ook periodiek steunen. Dit zullen we zo enorm waarderen dat wij daar ook iets tegenover willen zetten. Niet geheel gelijk aan de gift maar wij moeten over de gift ook belasting betalen.
Stel u steunt ons maandelijks met minimaal een jaar lang met 25 euro, u krijgt van ons bon voor een verblijf van 2 weken voor 2 personen, met eigen kampeermiddelen.
De bonnen zijn niet persoons gebonden, zo kunt de bonnen indien gewenst weggeven. U moet dit dan wel bij ons melden. Wilt u anoniem blijven bij de ontvanger van de bon dan is dat uiteraard mogelijk. De bonnen zijn uiteraard geldig wanneer de camping open is, de geldigheid van de bon is daarom ook afhankelijk van de tijd wanneer de camping opengaat. We hopen dat we in 2019 open kunnen gaan. Als het ongehoopt toch niet door kan gaan dan zullen we het gedoneerde geld, min aftrek van de kosten, doneren aan een andere actie die gericht is op het helpen van mensen, Of doneren aan een stichting die mensen op vakantie laat gaan die het zelf niet kunnen betalen. 
Hieronder een overzicht van de donaties en onze tegen prestatie:

eenmalige gift       onze tegenprestatie

iedereen die doneert ontvangt een uitnodigin voor het openingsfeest

  1 tot 15 euro         uitnodiging voor het openingsfeest
16 tot 25 euro         te goedbon voor kop koffie en gebak in de theetuin voor 2 personen
26 tot 50 euro         te goedbon voor kop koffie en gebak in de theetuin voor 4 personen
51 tot 75 euro         25% korting op een verblijf van 1 week met eigen kampeermiddel voor 2                                          personen
76 tot 150 euro        50% korting op een verblijf van 1 week met eigen kampeermiddel voor 2                                          personen
151 tot 200 euro      gratis verblijf van 1 week voor tot 4 personen met eigen kampeermiddel
201 tot 300 euro      gratis verblijf van 1 week tot 4 personen met ontbijt service in eigen                                                kampeermiddel
                              of 3 overnachtingen in tent door ons aangeboden.

Periodiek per jaar
25 euro                  1 week gratis verblijf met 2 personen met eigen kampeermiddel
50 euro                  2 weken gratis verblijf met 2 personen met eigen kampeermiddel
75 euro                  1 week gratis verblijf met 2 personen in kampeermiddel door ons aangeboden
100 euro                2 weken gratis verblijf met 2 personen in kampeermiddel door ons aangeboden
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 100.000,00
0%

Deze actie is gesloten.